ELİF ANA TÜRBESİNDE ALEVİ SÜNNİ BİRLİKTE İFTAR AÇTI

İftar Proğramı Müftü Muhammet Gevherin İftar Duası ile başladı

ELİF ANA TÜRBESİNDE ALEVİ SÜNNİ BİRLİKTE İFTAR AÇTI
08 Temmuz 2014 - 17:28

Son birkaç yılda bu yana ananevi hale gelen,  alevi sünni ortaklaşa iftar açma’nın birisi daha dün gerçekleşti.

Eilf ana türbesinde aleviler tarafından gerçekleştirilen elif ananın oğlu (Mehmet) iftar proğramına  Kahramanmaraş Müftüsü başta olmak üzere KMTSO Başkanı  Kemal KARAKÜÇÜK,  Meclis Başkanı Hanefi ÖKSÜZ, Arıkan Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ARIKAN, TSO nun bir kısım yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda iş adamlarımızın katıldığı iftar proğramında KMTSO Başkanı Kemal KARAKÜÇÜK ‘’Bu alevi ve sünni kesimini bir araya getirirek bu sıcak atmosferin ortaya getirilmiş olması, en büyük isteğimiz ve arzumuzdur.’’ Dedi.

Meclis Başkanı Hanefi ÖKSÜZ ‘’Biz böylesi çalışmaların, bir araya gelmelerin, insanca yaşamanın,  toplumlar arası diyaloğun hasretini çekiyoruz. Bu iftarı düzenleyen alevi  cemaati temsilcilerine kutluyorum, herzaman yanınızda olduğumuzada samimiyetle ifade ediyorum ‘’ şeklinde konuştu.

Alevi sünni dayanışmasının bir tezahürü olarak elif ana türesinde düzenlenen iftar yemeğine, iş adamlarımızın yanı sıra Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ, Pazarcık Belediye Başkanı  Yakup Hamdi BOZDAĞ ve Vali vekilimiz Katıldılar. Kalabalık bir katılımla gerçekleşen iftar yemeği proğramı samimi ve sıcak bir ortamda ve iftar sonrası cem evinde düzenlenen programla devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum