Kahramanmaraş'ın Kaleleri Turizmde Lokomotif Olacak

Geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanan Kahramanmaraş, bünyesinde barındırdığı 32 kale ile turizm pastasından daha fazla pay almak istiyor.

Kahramanmaraş'ın Kaleleri Turizmde Lokomotif Olacak
10 Temmuz 2014 - 13:30

Sanayisi, tarımsal üretimi ve reel sektör yatırımıyla Anadolu'nun önemli şehirlerinden biri olan kent, geçmişin izlerini taşıyan tarihi yapı ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Anadolu'nun saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen kent, kaleleriyle de ön plana çıkıyor. Büyük bölümü Andırın ilçesinde bulunan 32 kaleden 18'i ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tescillendi.

 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin mazisinin uzun yıllara dayandığını söyledi.
 
Arkeolojik kazılarda elde edilen bulguların, şehrin geçmişini 5 bin yıl öncesine götürdüğünü aktaran Küçükdağlı, barındırdıkları turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını ifade etti. 
 
Kahramanmaraş'ın "kaleler şehri" olarak bilindiğini vurgulayan Küçükdağlı, şunları kaydetti:
 

"Sadece Andırın ilçesinde 27 kale var. Kale sayısı bir anlamda kentin geçmişteki önemini gösteriyor. Bölgemizdeki kalelerin tesciline yönelik çalışmaları tamamlayıp bunların tamamını turizme kazandıracağız. Kahramanmaraş'ın kaleler kenti olması turizm destinasyonu açısından önemini gösteriyor. İnşallah kalelerin turizme kazandırılmasıyla hem turizm potansiyelimiz artacak hem de bu sektörden alacağımız pay artacak. Bu anlamda kalelerin kent turizmin lokomotif olacağını düşünüyorum."

 
Küçükdağlı, kalelerin aynı güzergahta bulunmasının ise bölgenin geçmişte önemli bir ticaret yolu olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum