Bozdağ'dan Yumaklıceritlilere Müjde

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Yumaklıcerit mahallesi ziyaretinde halkla bir araya geldi.

Bozdağ'dan Yumaklıceritlilere Müjde
03 Ağustos 2014 - 18:26

Yumaklıcerit mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bozdağ ve AK Parti İlçe teşkilatı üyeleri 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyib Erdoğan’a destek istedi.

Erdoğan’ın halkın kalbinde taht kurduğunu söyleyen Bozdağ, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Başbakan’ın ülke genelinde birçok çalışmaya imza attığını ifade etti. Siyasi hayatı boyunca Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan’ın sürekli engellenmeye çalışıldığını ancak bundan başarılı olunmadığını aktaran Bozdağ, 10 Ağustos seçimlerinde de Başbakan’a engel olunamayacağını kaydetti.

Kahramanmaraş genelinde olduğu gibi Pazarcık ve Yumaklıcerit mahallesinde de su sorunu olduğunu belirten Bozdağ, ramazan sürecince devam eden geçici çözümlerden sonra daha kalıcı çözümler için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yumaklıcerit mahallesinde özellikle üzüm için soğuk hava deposu kurulması yönünde bir projelerinin olduğunu anlatan Bozdağ, ilerleyen dönemlerde üzüm festivalinin de yapılabileceği müjdesini verdi.

‘SAYIN BAŞBAKANIMIZ GÖNÜLLERİMİZDE TAHT KURDU’

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ programda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Yollar ortada sağlık ortada eğitim ortada 12 yıldan beri yapılan şeyler ortada. Hastanelere gidip ölümüzü bile, cenazelerimizi alırken senetler imzalıyorduk, başkalarını kefil gösteriyorduk. Böyle bir dönemdeydik ama çok şükür şimdi öyle bir dönem yok. Geçmişe bir bakıp oradan buralara nasıl gelindi diye baktığımızda iyi düşünmek lazım nereden nerelere geldik. Bunun hesabını yapmanızı istiyorum. Bir de 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var, bu cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Başbakanımız gönüllerimizde taht kurdu.” 

‘MİLLET CEVABINI SANDIKTA YÜZDE 45,5 İLE VERDİ’

Başbakan Erdoğan’ın siyasi hayatı hakkında kısaca bilgi veren ve Başbakan’ın daha önce birçok kere önünün kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Bozdağ şu şekilde konuştu: “Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalıştım, Meclisin üçte ikisini alan, 276 rey alan istediği Cumhurbaşkanını da seçiyordu. Bak bu zamana kadar seçtiler de Sayın Recep Tayyib Erdoğan aday olunca mı bu 276 kapandı, 367 oldu. Ne değişti, Anayasa kitapçıkları atıldı. Rahmetli Bülent Ecevit Başbakan iken Merve Kavakçı başörtülü bir milletvekili girdi diye susturun bu kadını atın bu kadını buradan diye televizyonların başında herkes bunu izledi değil mi? En son 30 Mart seçimlerinden önce 17 Aralık- 25 Aralık operasyonları düzenlediler Sayın Başbakanımızın önünü kesmek istediler. Kimler, lanetlediğimiz, kınadığımız İsrail ajanları, Amerika CIA ajanları paralelcileri de yanlarına alarak güçlü bir ayak kurup önünü kesmek istediler. Peki, kesebildiler mi, hayır. Millet ne yaptı, millet 30 Mart’ta bunun cevabını Allah’a şükür sandıkta yüzde 45,5 ile verdi, yine kesemediler.”

Pazarcık Belediye Başkanı Bozdağ: “Müslüman kardeşlerimizin hakkını savunan kim, Recep Tayyib Erdoğan. Peki, bu İsrail Mavi Marmara gemisi olayı oldu, 9 tane şehidimiz oldu. O İsrail’e tazminat davası ödettiren kim, Recep Tayyib Erdoğan, özür dilettiren kim, Recep Tayyib Erdoğan. Şimdi İsrail Amerika bütün güçler bir araya gelip Cumhurbaşkanlığını da engel olmak istediler. Ama olamadılar, olamazlar da.” şeklinde konuştu.

‘ŞİMDİ RECEP TAYYİB ERDOĞAN’IN SİZDEN BİR TEK İSTEĞİ VAR’

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de vatandaşların lehine birçok çalışmaya imza attığını ifade eden Bozdağ şunları konuştu: “ Şimdi Recep Tayyib Erdoğan’ın sizden bir tek isteği var o şimdi milletten bir şey istiyor. Milletin istediklerini türbanından başörtüsünden sağlığından eğitiminden kuran kurslarından, mücadele etti, etti, etti Başbakanın eşi de türbanlı olacak dedi, Cumhurbaşkanının eşi de türbanlı olacak dedi, Genel Kurmay Başkanının eşi de türbanlı olacak dedi. Hepsi türbanlı oldu mu arkadaşlar, kefeni boynunda gezmedi mi? Kefeni giydim demedi mi? 27 Nisan muhtırasında Cemil Çiçek kalkıp cevabını vermedi mi? Yani halkın sevgisinin önüne hiç kimse bent kuramaz bu kadar zorlukları aşıp geldi. Şimdi cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan olmayacak da kim olacak? 12 yıl bunun mücadelesini verdi, daha büyük zorlukları aştı, yargıyı aştı, askeri aştı her şey bitti, Recep Tayyib Erdoğan olmayacak da gel şurada sarı çizmeli Mehmet ağa olsun, o mu olacak yani?  

‘ÜZÜMLE İLGİLİ SOĞUK HAVA DEPOSUYLA BERABER ÜZÜM FESTİVALİ DÜŞÜNÜYORUZ’

“Seçim sürecinde Yumaklıcerit mahallesindeki ürünler için bir soğuk hava deposu planladığınızı açıklamıştınız? Bu proje hakkında bilgi verir misiniz?” şeklindeki soruya Başkan Bozdağ şu şekilde cevap verdi: “Bu çalışmalar şu anda durağan, neden durağan? Seçim takviminden dolayı, biz bir girdik işin içerisine 30 Mart arkasından Cumhurbaşkanlığı, arkasından genel seçim. Biz bir yıl o projelerimize el atacak durumda değiliz. Ama suya el attık, ilk günden itibaren. Aynı zamanda buranın üzümle ilgili soğuk hava deposuyla beraber üzüm festivali düşünüyoruz.”

“YÜZDE 65 KAYNAKLARIMIZ KURUDU”

Yumaklıcerit mahallesinin su sorunuyla ilgili bir soruya cevap veren Bozdağ, getirilecek çözümler hakkında bilgi verip ramazan ayı dolayısıyla geçici çözümler getirildiğini ancak daha kalıcı çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları dile getirdi: “Yüzde 65 kaynaklarımız kurudu, eğer bir Türkoğlu’na, Afşin’e gidin şükredersiniz, dua edersiniz. Biz beklediğimiz sıkıntıların altında bir sıkıntı yaşadık, daha büyük bir sıkıntı yaşayabilirdik kuraklık olduğu halde. Ama çok şükür iyi atlattık, çözümümüz zaten var, planladık. Göreve geldiğimiz günden beri meydanda, ekranda birebir toplantılarda ben su ile yatıyorum su ile kalkıyorum. Pazarcık’ın birinci meselesinin su olduğunu biliyorum. Ve çok şükür bu dönem Kahramanmaraş’ın meselesi olduğu çok iyi anlaşıldı, sadece Pazarcık’ın değil. Kahramanmaraş’ta 30 yıl su sıkıntısı bitti denilen Karasu projesi vardı, karasu bu gün Kahramanmaraş’a yetmiyor, Ayvalık barajında motorla pompalanıyor ancak orada da büyük sıkıntı var. Biz 95 kilometre kadar gelebilecek yere kadar Elbistan sınırına kadar gittik.

“DÖNEM PAZARCIK’A BEN SU GETİREMEZSEM BANA SELAM VERMEYİN”

Ben bizzat 6-7 sefer yaylaları gezdim, yaylalarda yüzde 65 suyun kuruduğunu gözlerimle gördüm, içiniz kan ağlardı. Ayranpınar dediğimiz yerde su kurur mu? Ayranpınar kurumuş. Kısık’ta, Aksu’dan Küçükçerit dediğimiz yerden 70 veya 80 bazı yerde 50 litre de olur şu anda bize gelen 90 litre, fazlasıyla yetebilecek bir su. Kısık’ın yatağına depo kuracağız orada biriktireceğiz suyu 25 yıl su sıkıntısı olmayacak ve en geç 1,5 yıl içerisinde kesin çözüm. Kuyulardan aldığın bir aylık 2 aylık su geçici çözümdür, biz geçici çözüm için yola çıkmadık. Ben açık yüreklilikle söylüyorum bu dönem Pazarcık’a ben su getiremezsem bana selam vermeyin, bu kadar net söylüyorum.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum