İsrail Protesto Edildi, İntifada Yürüyüşü Yapıldı

Kahramanmaraş’ta Filistin’e destek için imza kampanyası düzenlendi, İntifada yürüyüşü yapıldı.

İsrail Protesto Edildi, İntifada Yürüyüşü Yapıldı
26 Temmuz 2014 - 07:27

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarının gençlik kolları Yaşasın Küresel 3. İntifada sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Bahçelievler cami önünde ikindi namazı sonrası bir araya gelen grup imza kampanyası düzenleyerek Filistin’de başlatılan 3. İntifadaya destek vermek için yürüyüş düzenledi. Trabzon Caddesi üzerinde Kent meydanına kadar sloganlar atarak yürüyen grup meydanda basın açıklaması yaparak İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı hava, kara ve deniz saldırılarını protesto etti.

Tekbir getirerek kent meydanına doğru yürüyen gruptakiler, "Hamas vuruyor, İsrail çöküyor", "Hepimiz Hamasız, hepimiz Filistinliyiz", "Yaşasın küresel intifada" şeklinde slogan atarak, Suriye ve Filistin bayrakları taşıdı.

Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Rıdvan Hoca Vakfı Öğrenci Birliği Başkanı İbrahim Halil Kaymaz, İsrail ürünlerine yönelik yapılan boykotun daha bilinçli olarak devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

İbrahim Halil Kaymaz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bizler bu gün Kahramanmaraş’taki birçok sivil toplum örgütüne mensup genç hareketlerin temsilcileri olarak buradayız. Kahramanmaraş Genç İHH, Anadolu Platformuna bağlı Anadolu Öğrenci Birliği ve diğer derneklerimizden de katılımcılar aramızdadır. Biz yaklaşık bir aydır insanlığın vicdanının katledildiği bir ortamda dayanamadık, basın açıklamaları doyurmadı bizi. Bugün İsrail kudurmuşçasına insanlığın gözünün içine baka baka Gazze’de mazlumları katlediyor. Hatta hatta birleşmiş köpeklerin, Birleşmiş Milletleri parantez içerisinde, okullarındaki yetimleri, öksüzleri, çocukları sivil halkı katlediyor ve sadece bir kınamayla geçiştiriliyor. Sadece İsrail olsa neyse alıştık biz ona ama bununla birlikte hassas karnımız olan bir de Suriye, Irak meselesi var. Kâfirler, zalimler Müslümanları katlederken rahatız peki Müslümanlar Müslümanları katlederken nerdeyiz? İsrail’e gösterdiğimiz tepkinin aynısını bu gün Suriye’de Irak’da mazlumları katleden IŞİD denen terör örgütüne gösterdiğimiz müddetçe Allah bizim elimizden İsrail’i kahretmeyecektir bunu bilesiniz. İslam dünyasındaki bütün bu olumsuzluklarla birlikte İsrail’in Gazze’de masum insanlara yönelik zalim saldırısı kalplerimiz her gün titretiyor her gün incitiyor.”

Dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için dua eden grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum