Özpolat, İşadamları Hakkında Ne Dedi?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Özpolat, İşadamları Hakkında Ne Dedi?
03 Ağustos 2014 - 18:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, özel bir işletmede düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlı seçim sürecini değerlendirdi. Toplantıya CHP İl Başkanı Esad Şengül’de katıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Özpolat, Erdoğan’ın beklenildiği gibi ilk turda yüksek oy alamayacağını hatta ikinci turda da kaybedeceğini savundu.

IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişiden hala haber alınamadığını belirten Özpolat, IŞİDterör örgütünü Başbakan Recep Tayyib Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanlış politikalarının ortaya çıkardığını iddia etti.

İsrail’in nüfus olarak az olmasına rağmen daha kalabalık olan Araplara kafa tuttuğunu söyleyen Özpolat, 80’li yıllarda Filistin’e destek için savaşmaya giderken yakalandığını açıkladı.

Türkiye’de bazı iş adamlarının menfaatleri için iktidarın ve Başbakan’ın yanında yer aldığını iddia eden Özpolat, bunların içinde Kahramanmaraşlı işadamları olduğunu da söyleyerek: “Birçok iş adamının ki bunlardan birçoğu Maraş’ta da var, iktidara ve Başbakan’a yaranmak için zaman zaman nasıl yalakalık yarışına girdiğini hepiniz gözlüyorsunuz.” dedi.  

“KENDİ BÜTÇESİYLE MÜTEVAZI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR”

İlk defa Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin demokratik ve parlamenter sistem açısından önemli olduğunu ifade eden Özpolat şu şekilde konuştu: “şu an 3 tane aday yarışıyor, CHP olarak biz ve 13 siyasi parti Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz. Fakat bizim gönlümüzde yatan Cumhurbaşkanının tarafsız olması,76 milyon vatandaşımızı kucaklayan onlar ötekileştirmeyen sadece oy verenlerin değil oy vermeyenlerin de Cumhurbaşkanı olacağı bir aday. O yüzden bu kampanyada daha çok siyasi partilerin, siyasi kimliklerin ön plana çıkması değil Cumhurbaşkanı adayının kendi yapacaklarını anlatması çok önemli bizim için. Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye’nin birçok yerini dolaşıyor, vatandaşlarla birebir temas, Sayın Başbakan gibi devletin imkânlarıyla, sahte plakalar kullanarak, makam arabalarını kullanarak ya da devlet valilerini kaymakamlarını müsteşarlarını bakanlarını kullanarak değil kendi bütçesiyle mütevazı bir seçim kampanyası yürütüyor. Türk halkının bu mütevazı seçim kampanyasına büyük destek verdiğini biz izliyoruz ve görüyoruz.”

“YALNIZLAŞMIŞ BİR TÜRKİYE’NİN, TÜRKİYE’Yİ 22. YÜZYILA TAŞIMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Demokrasinin zaman zaman alışık olmadığı yöntemlerle karşı karşıya kaldığını ve bundan sonra da bunların yaşanacağını söyleyen Özpolat şu şekilde konuştu: “ Ama Türkiye’de yolsuzluğa bulaşmış bir Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olması belki iç siyasette idare edilebilir. Çünkü utanma duygusunun az olduğu bir dönem yaşıyoruz, az olabilir, Türkiye için kabul edilebilir. Ama dış politikada ve dünyada adı yolsuzluğa bulaşmış bir Cumhurbaşkanının Türkiye açısından büyük bir itibar kaybına neden olacağını düşünüyoruz. Bir kere dünyada yalnızlaşmış bir Türkiye’nin, Türkiye’yi 22. yüzyıla taşıması mümkün değil.”

“49 DİPLOMATIMIZ VE POLİSİMİZDEN BİR HABER YOK”

IŞİD terör örgütünü Başbakan ve Dışişleri Bakanının yanlış politikalarının ortaya çıkardığını iddia eden Özpolat şöyle konuştu: “2002 yılında iktidara geldiklerinde hem sıfır terör hem ekonomisi rayına oturmuş enflasyonun üstesinden gelmiş bir Türkiye idi. Şimdi ne yazık ki dış politikamız tamamen iflas etmiş vaziyette. Bu gün Musul’da rehin alınan 49 diplomatımız ve polisimizden bir haber yok. Ne yazık ki öldüler mi kaldılar mı hastalar mı ki içlerinde çocuklar da var, ne durumda onu bilmiyoruz. IŞİD gibi bir tehlikeyi, IŞİD gibi bir örgütü ne yazık ki Başbakan’ın ve Davutoğlu’nun yanlış politikaları yaratmıştır. El Nüsra özgür Suriye ordusu gibi kendi içerisinde kendi ülkelerinde terörist kabul edilen örgütleri MİT’le destekleyerek, tırlar dolusu silah göndererek IŞİD yaratıldı şimdi IŞİD insanların boğazlarını kesiyor, insanları rast gele kurşuna diziyor ve Kâbe’yi yıkacağını söylüyor. Şu an Musul’da benim de bildiğim birçok yatır ve türbe IŞİD tarafından balyozlarla kırılarak bunlar put diye yerle bir edilmiştir. Özellikle Maraş’ın ve Türkiye’nin türbelere yatırlara ne kadar inanç merkezlerine değer verdiğini hepimiz biliyoruz. Şimdi demek ki Maraş’ta IŞİD’in eline geçmiş olsa buradaki değer verdiğimiz bütün türbelerimiz, yatırlarımız yerle bir edilecek.”

“80’Lİ YILLARDA FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAK İÇİN FİLİSTİN’E GİDİP SAVAŞMAK İSTERKEN YAKALANDIM”

1980’li yıllarda Filistin halkına destek için savaşmaya giderken yakalandığını söyleyen Özpolat konu hakkında şunları ifade etti: “Toplam nüfusu sanıyorum 3-4 milyon olan bir İsrail 300 milyon nüfuslu Arap ülkelerine resmen meydan okuyor. İnsanların o boğazını kesip tehdit edenlerin İsrail ile ilgili bir tek bir olumsuz cümlesini duymadık. Yani ben, benim geleneğimden gelen bütün devrimciler Filistin’de gitmiştir İsrail’e karşı savaşmıştır. Ben de o sürecin içerisinde olanlardan birisi olarak 80’li yıllarda Filistin halkının yanında olmak için Filistin’e gidip savaşmak isterken yakalandım. Değerli arkadaşlar birçok arkadaşımız da Filistin’de şehit olmuştur. Filistin herkesin desteğini alarak bu gün devlet olmuşken ne yazık ki en az desteği veren Araplar olmuştur. İsrail’in bu anlamsız savaşı masum insanları katletmesi dünyanın bütün ülkeleri tarafından nefretle kınanıyor, biz de kınıyoruz.”

Özpolat, Başbakan Erdoğan’a verilen nişan hakkında ise şunları konuştu: “İsrail’den devlet nişanı alıp, İsraillilerin toplanıp geri ver sana verdiğimiz nişana layık değilsin diyene kadar Başbakan’ın o nişanı vermemesi de çok ilginçtir. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız da Filistin halkına, Filistin barışına verdiği katkıdan dolayı Mahmut Abbas tarafından nişana layık görülmüştü.”

“BİRİNCİ TURDA SEÇİLEMEZSE DE İKİNCİ TURDA KAYBEDECEĞİ ÇOK AÇIK”

Tarafsız kamuoyu araştırmaları sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan’ın birinci turda yüksek oy alarak seçileceği yönünde bir sonuç olmadığını söyleyen ve yurt dışındaki vatandaşların şu ana kadar ancak yüzde 8’inin oy kullandığını ifade eden Özpolat şöyle konuştu: “Uluslar arası tarafsız kamuoyu araştırmalarında Başbakan’ın öyle birinci turda oy patlaması yaparak seçileceğiyle ilgili en ufak bir işaret yok. Birinci turda seçilemezse de ikinci turda kaybedeceği çok açık. Örneğin ben CHP’nin yurt dışından sorumlu koordinatörüyüm, dünyanın birçok ülkesine gittim ve örgütlenme çalışması yürüttüm. 3 milyondan fazla seçmen bu seçimlerde oy kullanacak. Ve başbakan, büyük elçileri konsoloslar diyanet vakfı başta olmak üzere örtülü ödenek, binlerce insanı görevlendirerek Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda seçileceği, 1,5 milyondan fazla oyu alacağı hesabını yapıyordu. Ama ne yazık ki bu gün itibariyle bu gün son gün olmak kaydıyla aldığımız bütün raporlara göre yurtdışında toplam şu ana kadar 240 bin kişi oy kullanmış yani yüzde 8’e yakın insan ancak oy kullanabilmiş. Bu da o 1,5 milyon oy beklerken bunun böyle olmadığı vatandaşlarımız tarafından bu güne kadar ki siyasetin onaylanmadığı anlamına geliyor.”          

“BİRÇOK İŞ ADAMININ Kİ BUNLARDAN BİRÇOĞU MARAŞ’TA DA VAR, BAŞBAKAN’A YALAKALIK YARIŞINA GİRDİĞİNİ HEPİNİZ GÖZLÜYORSUNUZ”

Yurtdışında gözlenen yüzde 8 oy kullanma oranına benzer bir tablonun Türkiye’de başbakan Erdoğan’ı sıkıntıya sokacağını savunan Özpolat şöyle devam etti: “Artık Başbakan’a olan inancın her geçen gün azaldığı sadece iktidar gücünden dolayı insanların yanında olduğu bir gerçektir. Birçok iş adamının ki bunlardan birçoğu Maraş’ta da var, iktidara ve Başbakan’a yaranmak için zaman zaman nasıl yalakalık yarışına girdiğini hepiniz gözlüyorsunuz. Ben özel sohbetlerimizde ve yakın tanıdığım birçok insanın, nasıl düşündüğünü bildiğim için söylüyorum, sonra onları o kameraların önünde ve gazetelerin önünde gördüğüm zaman çok şaşırıyorum. Korkunun ecele faydası yok, güce biat edenler, güce teslim olanlar asla doğruyu yapamazlar. Asıl olan haksızlıklara, yolsuzluklara direnmektir ona tavır almaktır. Hırsıza diyebilmek hem dinen hem de insan olarak en önemli bir özelliktir. Yolsuzluk yapanların yolsuzluğunu örtmeye çalışmak onları yok saymak ve güce tapmak Türk insanına yakışık olmayan bir davranıştır. Böyle bir davranışı ben Maraşlılara layık görmem, Maraşlılar haksızlıklara ve zulme karşı çıkmalılar. Güce teslim olmamalılar, yanlış yönetimlerden kaynaklanan her şeyi yokmuş gibi hayatı devam ettirmeye çalışmak ahmaklıktır.”

“MARAŞ’A YAPILAN BİR TANE DEVLET YATIRIMINI SÖYLESİNLER”

12 yıllık AK Parti döneminde Kahramanmaraş’a bir tane bile devlet yatırımı yapılmadığını savunan Özpolat şu şekilde konuştu: “Ben bu gün size, Maraş’taki bütün vatandaşlarımıza söylüyorum; 12 yıldır iktidardalar, Maraş’a yapılan bir tane devlet yatırımını söylesinler. Duble yollar Türkiye’nin her yerinde bitmiştir bir tek Maraş topraklarında yok. Yüzde 70 oy aldılar, o oyları hak ettiklerini sanmıyorum. Maraş’ta işsizliği mi çözdüler, Maraş’a eğitimde, sağlıkta, adalette yatırım mı yaptılar? Ne yaptılar? Kendi dönemlerinde olmayan, biten hastane ile adalet sarayı binasını saymazsak hiçbir tane yatırımları yok. Göksun ile Maraş arasındaki o yol bir çileye bir işkenceye dönmüşken hiçbir şey olmamış gibi bu iktidara oy vermek Maraş halkına yakışmıyor. Yüzde 70 oy almasına rağmen 6 milletvekilinden 3 dönemdir 1 tanesini bile bakan yapmaya layık görmeyen bir adama Cumhurbaşkanlığı seçiminde Maraş’ın dersini vermesi lazım.” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, özel bir işletmede düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlı seçim sürecini değerlendirdi. Toplantıya CHP İl Başkanı Esad Şengül’de katıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Özpolat, Erdoğan’ın beklenildiği gibi ilk turda yüksek oy alamayacağını hatta ikinci turda da kaybedeceğini savundu.

IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişiden hala haber alınamadığını belirten Özpolat, IŞİDterör örgütünü Başbakan Recep Tayyib Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanlış politikalarının ortaya çıkardığını iddia etti.

İsrail’in nüfus olarak az olmasına rağmen daha kalabalık olan Araplara kafa tuttuğunu söyleyen Özpolat, 80’li yıllarda Filistin’e destek için savaşmaya giderken yakalandığını açıkladı.

Türkiye’de bazı iş adamlarının menfaatleri için iktidarın ve Başbakan’ın yanında yer aldığını iddia eden Özpolat, bunların içinde Kahramanmaraşlı işadamları olduğunu da söyleyerek: “Birçok iş adamının ki bunlardan birçoğu Maraş’ta da var, iktidara ve Başbakan’a yaranmak için zaman zaman nasıl yalakalık yarışına girdiğini hepiniz gözlüyorsunuz.” dedi.  

“KENDİ BÜTÇESİYLE MÜTEVAZI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR”

İlk defa Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin demokratik ve parlamenter sistem açısından önemli olduğunu ifade eden Özpolat şu şekilde konuştu: “şu an 3 tane aday yarışıyor, CHP olarak biz ve 13 siyasi parti Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz. Fakat bizim gönlümüzde yatan Cumhurbaşkanının tarafsız olması,76 milyon vatandaşımızı kucaklayan onlar ötekileştirmeyen sadece oy verenlerin değil oy vermeyenlerin de Cumhurbaşkanı olacağı bir aday. O yüzden bu kampanyada daha çok siyasi partilerin, siyasi kimliklerin ön plana çıkması değil Cumhurbaşkanı adayının kendi yapacaklarını anlatması çok önemli bizim için. Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye’nin birçok yerini dolaşıyor, vatandaşlarla birebir temas, Sayın Başbakan gibi devletin imkânlarıyla, sahte plakalar kullanarak, makam arabalarını kullanarak ya da devlet valilerini kaymakamlarını müsteşarlarını bakanlarını kullanarak değil kendi bütçesiyle mütevazı bir seçim kampanyası yürütüyor. Türk halkının bu mütevazı seçim kampanyasına büyük destek verdiğini biz izliyoruz ve görüyoruz.”

“YALNIZLAŞMIŞ BİR TÜRKİYE’NİN, TÜRKİYE’Yİ 22. YÜZYILA TAŞIMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Demokrasinin zaman zaman alışık olmadığı yöntemlerle karşı karşıya kaldığını ve bundan sonra da bunların yaşanacağını söyleyen Özpolat şu şekilde konuştu: “ Ama Türkiye’de yolsuzluğa bulaşmış bir Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olması belki iç siyasette idare edilebilir. Çünkü utanma duygusunun az olduğu bir dönem yaşıyoruz, az olabilir, Türkiye için kabul edilebilir. Ama dış politikada ve dünyada adı yolsuzluğa bulaşmış bir Cumhurbaşkanının Türkiye açısından büyük bir itibar kaybına neden olacağını düşünüyoruz. Bir kere dünyada yalnızlaşmış bir Türkiye’nin, Türkiye’yi 22. yüzyıla taşıması mümkün değil.”

“49 DİPLOMATIMIZ VE POLİSİMİZDEN BİR HABER YOK”

IŞİD terör örgütünü Başbakan ve Dışişleri Bakanının yanlış politikalarının ortaya çıkardığını iddia eden Özpolat şöyle konuştu: “2002 yılında iktidara geldiklerinde hem sıfır terör hem ekonomisi rayına oturmuş enflasyonun üstesinden gelmiş bir Türkiye idi. Şimdi ne yazık ki dış politikamız tamamen iflas etmiş vaziyette. Bu gün Musul’da rehin alınan 49 diplomatımız ve polisimizden bir haber yok. Ne yazık ki öldüler mi kaldılar mı hastalar mı ki içlerinde çocuklar da var, ne durumda onu bilmiyoruz. IŞİD gibi bir tehlikeyi, IŞİD gibi bir örgütü ne yazık ki Başbakan’ın ve Davutoğlu’nun yanlış politikaları yaratmıştır. El Nüsra özgür Suriye ordusu gibi kendi içerisinde kendi ülkelerinde terörist kabul edilen örgütleri MİT’le destekleyerek, tırlar dolusu silah göndererek IŞİD yaratıldı şimdi IŞİD insanların boğazlarını kesiyor, insanları rast gele kurşuna diziyor ve Kâbe’yi yıkacağını söylüyor. Şu an Musul’da benim de bildiğim birçok yatır ve türbe IŞİD tarafından balyozlarla kırılarak bunlar put diye yerle bir edilmiştir. Özellikle Maraş’ın ve Türkiye’nin türbelere yatırlara ne kadar inanç merkezlerine değer verdiğini hepimiz biliyoruz. Şimdi demek ki Maraş’ta IŞİD’in eline geçmiş olsa buradaki değer verdiğimiz bütün türbelerimiz, yatırlarımız yerle bir edilecek.”

“80’Lİ YILLARDA FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAK İÇİN FİLİSTİN’E GİDİP SAVAŞMAK İSTERKEN YAKALANDIM”

1980’li yıllarda Filistin halkına destek için savaşmaya giderken yakalandığını söyleyen Özpolat konu hakkında şunları ifade etti: “Toplam nüfusu sanıyorum 3-4 milyon olan bir İsrail 300 milyon nüfuslu Arap ülkelerine resmen meydan okuyor. İnsanların o boğazını kesip tehdit edenlerin İsrail ile ilgili bir tek bir olumsuz cümlesini duymadık. Yani ben, benim geleneğimden gelen bütün devrimciler Filistin’de gitmiştir İsrail’e karşı savaşmıştır. Ben de o sürecin içerisinde olanlardan birisi olarak 80’li yıllarda Filistin halkının yanında olmak için Filistin’e gidip savaşmak isterken yakalandım. Değerli arkadaşlar birçok arkadaşımız da Filistin’de şehit olmuştur. Filistin herkesin desteğini alarak bu gün devlet olmuşken ne yazık ki en az desteği veren Araplar olmuştur. İsrail’in bu anlamsız savaşı masum insanları katletmesi dünyanın bütün ülkeleri tarafından nefretle kınanıyor, biz de kınıyoruz.”

Özpolat, Başbakan Erdoğan’a verilen nişan hakkında ise şunları konuştu: “İsrail’den devlet nişanı alıp, İsraillilerin toplanıp geri ver sana verdiğimiz nişana layık değilsin diyene kadar Başbakan’ın o nişanı vermemesi de çok ilginçtir. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız da Filistin halkına, Filistin barışına verdiği katkıdan dolayı Mahmut Abbas tarafından nişana layık görülmüştü.”

“BİRİNCİ TURDA SEÇİLEMEZSE DE İKİNCİ TURDA KAYBEDECEĞİ ÇOK AÇIK”

Tarafsız kamuoyu araştırmaları sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan’ın birinci turda yüksek oy alarak seçileceği yönünde bir sonuç olmadığını söyleyen ve yurt dışındaki vatandaşların şu ana kadar ancak yüzde 8’inin oy kullandığını ifade eden Özpolat şöyle konuştu: “Uluslar arası tarafsız kamuoyu araştırmalarında Başbakan’ın öyle birinci turda oy patlaması yaparak seçileceğiyle ilgili en ufak bir işaret yok. Birinci turda seçilemezse de ikinci turda kaybedeceği çok açık. Örneğin ben CHP’nin yurt dışından sorumlu koordinatörüyüm, dünyanın birçok ülkesine gittim ve örgütlenme çalışması yürüttüm. 3 milyondan fazla seçmen bu seçimlerde oy kullanacak. Ve başbakan, büyük elçileri konsoloslar diyanet vakfı başta olmak üzere örtülü ödenek, binlerce insanı görevlendirerek Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda seçileceği, 1,5 milyondan fazla oyu alacağı hesabını yapıyordu. Ama ne yazık ki bu gün itibariyle bu gün son gün olmak kaydıyla aldığımız bütün raporlara göre yurtdışında toplam şu ana kadar 240 bin kişi oy kullanmış yani yüzde 8’e yakın insan ancak oy kullanabilmiş. Bu da o 1,5 milyon oy beklerken bunun böyle olmadığı vatandaşlarımız tarafından bu güne kadar ki siyasetin onaylanmadığı anlamına geliyor.”          

“BİRÇOK İŞ ADAMININ Kİ BUNLARDAN BİRÇOĞU MARAŞ’TA DA VAR, BAŞBAKAN’A YALAKALIK YARIŞINA GİRDİĞİNİ HEPİNİZ GÖZLÜYORSUNUZ”

Yurtdışında gözlenen yüzde 8 oy kullanma oranına benzer bir tablonun Türkiye’de başbakan Erdoğan’ı sıkıntıya sokacağını savunan Özpolat şöyle devam etti: “Artık Başbakan’a olan inancın her geçen gün azaldığı sadece iktidar gücünden dolayı insanların yanında olduğu bir gerçektir. Birçok iş adamının ki bunlardan birçoğu Maraş’ta da var, iktidara ve Başbakan’a yaranmak için zaman zaman nasıl yalakalık yarışına girdiğini hepiniz gözlüyorsunuz. Ben özel sohbetlerimizde ve yakın tanıdığım birçok insanın, nasıl düşündüğünü bildiğim için söylüyorum, sonra onları o kameraların önünde ve gazetelerin önünde gördüğüm zaman çok şaşırıyorum. Korkunun ecele faydası yok, güce biat edenler, güce teslim olanlar asla doğruyu yapamazlar. Asıl olan haksızlıklara, yolsuzluklara direnmektir ona tavır almaktır. Hırsıza diyebilmek hem dinen hem de insan olarak en önemli bir özelliktir. Yolsuzluk yapanların yolsuzluğunu örtmeye çalışmak onları yok saymak ve güce tapmak Türk insanına yakışık olmayan bir davranıştır. Böyle bir davranışı ben Maraşlılara layık görmem, Maraşlılar haksızlıklara ve zulme karşı çıkmalılar. Güce teslim olmamalılar, yanlış yönetimlerden kaynaklanan her şeyi yokmuş gibi hayatı devam ettirmeye çalışmak ahmaklıktır.”

“MARAŞ’A YAPILAN BİR TANE DEVLET YATIRIMINI SÖYLESİNLER”

12 yıllık AK Parti döneminde Kahramanmaraş’a bir tane bile devlet yatırımı yapılmadığını savunan Özpolat şu şekilde konuştu: “Ben bu gün size, Maraş’taki bütün vatandaşlarımıza söylüyorum; 12 yıldır iktidardalar, Maraş’a yapılan bir tane devlet yatırımını söylesinler. Duble yollar Türkiye’nin her yerinde bitmiştir bir tek Maraş topraklarında yok. Yüzde 70 oy aldılar, o oyları hak ettiklerini sanmıyorum. Maraş’ta işsizliği mi çözdüler, Maraş’a eğitimde, sağlıkta, adalette yatırım mı yaptılar? Ne yaptılar? Kendi dönemlerinde olmayan, biten hastane ile adalet sarayı binasını saymazsak hiçbir tane yatırımları yok. Göksun ile Maraş arasındaki o yol bir çileye bir işkenceye dönmüşken hiçbir şey olmamış gibi bu iktidara oy vermek Maraş halkına yakışmıyor. Yüzde 70 oy almasına rağmen 6 milletvekilinden 3 dönemdir 1 tanesini bile bakan yapmaya layık görmeyen bir adama Cumhurbaşkanlığı seçiminde Maraş’ın dersini vermesi lazım.” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, özel bir işletmede düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlı seçim sürecini değerlendirdi. Toplantıya CHP İl Başkanı Esad Şengül’de katıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Özpolat, Erdoğan’ın beklenildiği gibi ilk turda yüksek oy alamayacağını hatta ikinci turda da kaybedeceğini savundu.

IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişiden hala haber alınamadığını belirten Özpolat, IŞİDterör örgütünü Başbakan Recep Tayyib Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanlış politikalarının ortaya çıkardığını iddia etti.

İsrail’in nüfus olarak az olmasına rağmen daha kalabalık olan Araplara kafa tuttuğunu söyleyen Özpolat, 80’li yıllarda Filistin’e destek için savaşmaya giderken yakalandığını açıkladı.

Türkiye’de bazı iş adamlarının menfaatleri için iktidarın ve Başbakan’ın yanında yer aldığını iddia eden Özpolat, bunların içinde Kahramanmaraşlı işadamları olduğunu da söyleyerek: “Birçok iş adamının ki bunlardan birçoğu Maraş’ta da var, iktidara ve Başbakan’a yaranmak için zaman zaman nasıl yalakalık yarışına girdiğini hepiniz gözlüyorsunuz.” dedi.  

“KENDİ BÜTÇESİYLE MÜTEVAZI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR”

İlk defa Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin demokratik ve parlamenter sistem açısından önemli olduğunu ifade eden Özpolat şu şekilde konuştu: “şu an 3 tane aday yarışıyor, CHP olarak biz ve 13 siyasi parti Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz. Fakat bizim gönlümüzde yatan Cumhurbaşkanının tarafsız olması,76 milyon vatandaşımızı kucaklayan onlar ötekileştirmeyen sadece oy verenlerin değil oy vermeyenlerin de Cumhurbaşkanı olacağı bir aday. O yüzden bu kampanyada daha çok siyasi partilerin, siyasi kimliklerin ön plana çıkması değil Cumhurbaşkanı adayının kendi yapacaklarını anlatması çok önemli bizim için. Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye’nin birçok yerini dolaşıyor, vatandaşlarla birebir temas, Sayın Başbakan gibi devletin imkânlarıyla, sahte plakalar kullanarak, makam arabalarını kullanarak ya da devlet valilerini kaymakamlarını müsteşarlarını bakanlarını kullanarak değil kendi bütçesiyle mütevazı bir seçim kampanyası yürütüyor. Türk halkının bu mütevazı seçim kampanyasına büyük destek verdiğini biz izliyoruz ve görüyoruz.”

“YALNIZLAŞMIŞ BİR TÜRKİYE’NİN, TÜRKİYE’Yİ 22. YÜZYILA TAŞIMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Demokrasinin zaman zaman alışık olmadığı yöntemlerle karşı karşıya kaldığını ve bundan sonra da bunların yaşanacağını söyleyen Özpolat şu şekilde konuştu: “ Ama Türkiye’de yolsuzluğa bulaşmış bir Başbakan’ın Cumhurbaşkanı olması belki iç siyasette idare edilebilir. Çünkü utanma duygusunun az olduğu bir dönem yaşıyoruz, az olabilir, Türkiye için kabul edilebilir. Ama dış politikada ve dünyada adı yolsuzluğa bulaşmış bir Cumhurbaşkanının Türkiye açısından büyük bir itibar kaybına neden olacağını düşünüyoruz. Bir kere dünyada yalnızlaşmış bir Türkiye’nin, Türkiye’yi 22. yüzyıla taşıması mümkün değil.”

“49 DİPLOMATIMIZ VE POLİSİMİZDEN BİR HABER YOK”

IŞİD terör örgütünü Başbakan ve Dışişleri Bakanının yanlış politikalarının ortaya çıkardığını iddia eden Özpolat şöyle konuştu: “2002 yılında iktidara geldiklerinde hem sıfır terör hem ekonomisi rayına oturmuş enflasyonun üstesinden gelmiş bir Türkiye idi. Şimdi ne yazık ki dış politikamız tamamen iflas etmiş vaziyette. Bu gün Musul’da rehin alınan 49 diplomatımız ve polisimizden bir haber yok. Ne yazık ki öldüler mi kaldılar mı hastalar mı ki içlerinde çocuklar da var, ne durumda onu bilmiyoruz. IŞİD gibi bir tehlikeyi, IŞİD gibi bir örgütü ne yazık ki Başbakan’ın ve Davutoğlu’nun yanlış politikaları yaratmıştır. El Nüsra özgür Suriye ordusu gibi kendi içerisinde kendi ülkelerinde terörist kabul edilen örgütleri MİT’le destekleyerek, tırlar dolusu silah göndererek IŞİD yaratıldı şimdi IŞİD insanların boğazlarını kesiyor, insanları rast gele kurşuna diziyor ve Kâbe’yi yıkacağını söylüyor. Şu an Musul’da benim de bildiğim birçok yatır ve türbe IŞİD tarafından balyozlarla kırılarak bunlar put diye yerle bir edilmiştir. Özellikle Maraş’ın ve Türkiye’nin türbelere yatırlara ne kadar inanç merkezlerine değer verdiğini hepimiz biliyoruz. Şimdi demek ki Maraş’ta IŞİD’in eline geçmiş olsa buradaki değer verdiğimiz bütün türbelerimiz, yatırlarımız yerle bir edilecek.”

“80’Lİ YILLARDA FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLMAK İÇİN FİLİSTİN’E GİDİP SAVAŞMAK İSTERKEN YAKALANDIM”

1980’li yıllarda Filistin halkına destek için savaşmaya giderken yakalandığını söyleyen Özpolat konu hakkında şunları ifade etti: “Toplam nüfusu sanıyorum 3-4 milyon olan bir İsrail 300 milyon nüfuslu Arap ülkelerine resmen meydan okuyor. İnsanların o boğazını kesip tehdit edenlerin İsrail ile ilgili bir tek bir olumsuz cümlesini duymadık. Yani ben, benim geleneğimden gelen bütün devrimciler Filistin’de gitmiştir İsrail’e karşı savaşmıştır. Ben de o sürecin içerisinde olanlardan birisi olarak 80’li yıllarda Filistin halkının yanında olmak için Filistin’e gidip savaşmak isterken yakalandım. Değerli arkadaşlar birçok arkadaşımız da Filistin’de şehit olmuştur. Filistin herkesin desteğini alarak bu gün devlet olmuşken ne yazık ki en az desteği veren Araplar olmuştur. İsrail’in bu anlamsız savaşı masum insanları katletmesi dünyanın bütün ülkeleri tarafından nefretle kınanıyor, biz de kınıyoruz.”

Özpolat, Başbakan Erdoğan’a verilen nişan hakkında ise şunları konuştu: “İsrail’den devlet nişanı alıp, İsraillilerin toplanıp geri ver sana verdiğimiz nişana layık değilsin diyene kadar Başbakan’ın o nişanı vermemesi de çok ilginçtir. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız da Filistin halkına, Filistin barışına verdiği katkıdan dolayı Mahmut Abbas tarafından nişana layık görülmüştü.”

“BİRİNCİ TURDA SEÇİLEMEZSE DE İKİNCİ TURDA KAYBEDECEĞİ ÇOK AÇIK”

Tarafsız kamuoyu araştırmaları sonuçlarına göre Başbakan Erdoğan’ın birinci turda yüksek oy alarak seçileceği yönünde bir sonuç olmadığını söyleyen ve yurt dışındaki vatandaşların şu ana kadar ancak yüzde 8’inin oy kullandığını ifade eden Özpolat şöyle konuştu: “Uluslar arası tarafsız kamuoyu araştırmalarında Başbakan’ın öyle birinci turda oy patlaması yaparak seçileceğiyle ilgili en ufak bir işaret yok. Birinci turda seçilemezse de ikinci turda kaybedeceği çok açık. Örneğin ben CHP’nin yurt dışından sorumlu koordinatörüyüm, dünyanın birçok ülkesine gittim ve örgütlenme çalışması yürüttüm. 3 milyondan fazla seçmen bu seçimlerde oy kullanacak. Ve başbakan, büyük elçileri konsoloslar diyanet vakfı başta olmak üzere örtülü ödenek, binlerce insanı görevlendirerek Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda seçileceği, 1,5 milyondan fazla oyu alacağı hesabını yapıyordu. Ama ne yazık ki bu gün itibariyle bu gün son gün olmak kaydıyla aldığımız bütün raporlara göre yurtdışında toplam şu ana kadar 240 bin kişi oy kullanmış yani yüzde 8’e yakın insan ancak oy kullanabilmiş. Bu da o 1,5 milyon oy beklerken bunun böyle olmadığı vatandaşlarımız tarafından bu güne kadar ki siyasetin onaylanmadığı anlamına geliyor.”          

“BİRÇOK İŞ ADAMININ Kİ BUNLARDAN BİRÇOĞU MARAŞ’TA DA VAR, BAŞBAKAN’A YALAKALIK YARIŞINA GİRDİĞİNİ HEPİNİZ GÖZLÜYORSUNUZ”

Yurtdışında gözlenen yüzde 8 oy kullanma oranına benzer bir tablonun Türkiye’de başbakan Erdoğan’ı sıkıntıya sokacağını savunan Özpolat şöyle devam etti: “Artık Başbakan’a olan inancın her geçen gün azaldığı sadece iktidar gücünden dolayı insanların yanında olduğu bir gerçektir. Birçok iş adamının ki bunlardan birçoğu Maraş’ta da var, iktidara ve Başbakan’a yaranmak için zaman zaman nasıl yalakalık yarışına girdiğini hepiniz gözlüyorsunuz. Ben özel sohbetlerimizde ve yakın tanıdığım birçok insanın, nasıl düşündüğünü bildiğim için söylüyorum, sonra onları o kameraların önünde ve gazetelerin önünde gördüğüm zaman çok şaşırıyorum. Korkunun ecele faydası yok, güce biat edenler, güce teslim olanlar asla doğruyu yapamazlar. Asıl olan haksızlıklara, yolsuzluklara direnmektir ona tavır almaktır. Hırsıza diyebilmek hem dinen hem de insan olarak en önemli bir özelliktir. Yolsuzluk yapanların yolsuzluğunu örtmeye çalışmak onları yok saymak ve güce tapmak Türk insanına yakışık olmayan bir davranıştır. Böyle bir davranışı ben Maraşlılara layık görmem, Maraşlılar haksızlıklara ve zulme karşı çıkmalılar. Güce teslim olmamalılar, yanlış yönetimlerden kaynaklanan her şeyi yokmuş gibi hayatı devam ettirmeye çalışmak ahmaklıktır.”

“MARAŞ’A YAPILAN BİR TANE DEVLET YATIRIMINI SÖYLESİNLER”

12 yıllık AK Parti döneminde Kahramanmaraş’a bir tane bile devlet yatırımı yapılmadığını savunan Özpolat şu şekilde konuştu: “Ben bu gün size, Maraş’taki bütün vatandaşlarımıza söylüyorum; 12 yıldır iktidardalar, Maraş’a yapılan bir tane devlet yatırımını söylesinler. Duble yollar Türkiye’nin her yerinde bitmiştir bir tek Maraş topraklarında yok. Yüzde 70 oy aldılar, o oyları hak ettiklerini sanmıyorum. Maraş’ta işsizliği mi çözdüler, Maraş’a eğitimde, sağlıkta, adalette yatırım mı yaptılar? Ne yaptılar? Kendi dönemlerinde olmayan, biten hastane ile adalet sarayı binasını saymazsak hiçbir tane yatırımları yok. Göksun ile Maraş arasındaki o yol bir çileye bir işkenceye dönmüşken hiçbir şey olmamış gibi bu iktidara oy vermek Maraş halkına yakışmıyor. Yüzde 70 oy almasına rağmen 6 milletvekilinden 3 dönemdir 1 tanesini bile bakan yapmaya layık görmeyen bir adama Cumhurbaşkanlığı seçiminde Maraş’ın dersini vermesi lazım.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum