PKK'NIN İDDİALARI ÇÖKTÜ

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir programını bugün Karaca Otel'de yaptığı basın toplantısıyla noktaladı. Açıklamada Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YPG'yi 'terör örgütü' olarak değil, 'vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' olarak gördüğü yönündeki açıklamalarına da cevap verdi.

PKK'NIN İDDİALARI ÇÖKTÜ
22 Ekim 2014 - 22:35

Perinçek'in açıklaması şöyle:

 

PKK / PYD terör örgütlerinin etkisizleştirilmesinin koşulları oluşmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin öncelikle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü çok yönlü harekât, kalıcı sonuçlara ulaştırılmalıdır. Bu kapsamda Suriye sınırımızda alınan önlemler yerindedir ve Türkiyemizin bağımsızlığı ve güvenliği çerçevesinde geliştirilmelidir.

PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin Ayn El Arap’ta oluşturduğu tehdidin bertaraf edilmesi ülkemizin ve kardeş Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından yaşamsal önemdedir. Başta PKK olmak üzere, İslam’la ilgisi olmadığı halde İslam kisvesi altında faaliyet yürüten IŞİD gibi terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi günümüzün en önemli görevidir.

 

'PKK’nın İddiaları ve Hayalleri Yıkıldı'

Kobani’de savaşamayanlar Türkiye’de bayrağımıza ve Atatürk’e saldırdılar. Türk ve Kürdüyle bütün halkımıza, düşman olduklarını her eylemleriyle ortaya koydular. Üniversitelerde Türkiye Gençlik Birliği'ne (TGB) ve yurtsever öğrencilere saldırıyorlar.

PKK’nın Rojava iddiası yerle bir oldu. PKK terör örgütünün düz ovada savaşamayacağı, devlet kuramayacağı ve özerk bölge yönetemeyeceği belli oldu. ABD’nin “Kürt Koridoru” girişimi, Ayn El Arap’ta bozguna uğradı. Koridor, tam ortasından kırıldı. ABD emperyalizmi PKK’yı kurtaramadı. Kobani’de savaşamayanlar, Türkiye’de bayrak yakıyor ve Atatürk heykeli yıkıyor. PKK, hızla itibar kaybediyor. Kürt yurttaşlarımız PKK’ya güvenmiyor. PKK, insan hakkı getiremez, can güvenliği sağlayamaz, özerk bölge kuramaz. Yalnızca yakmayı ve yıkmayı bilir.

 

Suriye ile İşbirliğine Gidilmeli

Bölücü terörün ortadan kaldırılması için, Sayın Beşar Esad önderliğindeki Suriye hükümetiyle her alanda işbirliğine gidilmesi şarttır ve koşullar elverişlidir. İlk adım olarak Suriye Hükümeti ile ilişkiler normalleştirilmelidir.

Bölgemizde huzur ve barışın kurulabilmesi için, Suriye, Irak, İran, Lübnan, Mısır ve Azerbaycan’la güvenlik ve ekonomi başta olmak üzere her alanda işbirliğine gidilmelidir. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü, Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Bölgede barış, Türkiye’de barışın şartıdır. Ancak bölge ülkelerinin bu kanlı ve karanlık manzarayı dağıtmaya başladıkları bir döneme giriyoruz. ABD emperyalizmi ve suç ortakları, Suriye’de yenildi. Beşar Esad yönetimi savaşı kazandı ve Batı ülkeleri Suriye devletiyle yeniden diplomatik ilişki kurmaya yöneldiler. ABD, İran’a diş geçiremedi.Mısır’da ABD’nin İhvan rejimi devrimle yıkıldı. Bölgemizde Suriye ve Lübnan’dan Irak ve İran’a uzanan bir ittifak oluşmaktadır. Mısır da bu ittifakın içindedir. Bölgede barışı, güvenliği ve ekonomik gelişmeyi sağlayacak birlik kurulmalı, sınırlar ticarete ve kardeşliğe açılmalıdır.

 

Yurtta Barış ve Güvenlik

Bütün yurtta halkımızın güvenliği Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emanettir. Ordumuz bunu başaracak olanak ve yeteneğe sahiptir. Özellikle Güneydoğu’da yaşayan yurttaşlarımız, can ve mal güvenliklerini ancak Türk Ordusu’nun sağlayabileceğini kendi tecrübeleriyle görmüşlerdir. Teröre karşı mücadele eden asker ve subaylarımızın cesaretini ve görev bilincini güçlendirmek her yurttaşın sorumluluğudur. Halkımız ile ordumuz arasındaki bağların pekiştirilmesi için partimiz üzerine düşen görevi yerine getirecektir.

 

'Türkiye’yi Bölenlerin Devri Geçti

Türkiye’yi Birleştirenler İktidar Olacak'

İşte bu olumlu koşullarda, Türkiye, bölücü terörle hesaplaşma dönemine girmektedir. ABD güdümlü bölücü terörün emrinde yakanlar ve yıkanlar, etkisiz hale getirilecek ve halkımız Edirne’den Hakkari’ye kadar birliğe, kardeşliğe ve barışa kavuşturulacaktır. Bu amaçla ayağı Türkiye toprağına basan partileri, örgütleri ve yurttaşları birleşmeye çağırıyoruz.

Türkiye’yi bölenlerin devri geçiyor, Türkiye’yi birleştirenler iktidar olacaktır. İktidar yolu, vatanı ve milleti birleştirme mücadelesindedir.

Millî Hükümet, Türkiye’nin ufkundadır. Barış ve Üretim Ekonomisi Programı Türkiye’nin gündemine geliyor. İşçi Partisi, birliğin, kardeşliğin, özgürlüğün, halk yönetiminin ve üretim ekonomisinin partisi olarak, Türkiyemizde birliği, barışı, üretim ekonomisini kurmaya, Kürt yurttaşlarımızı terör belasından kurtararak özgürleştirmeye hazırdır.

 

'Ayn El Arap’ta Tarafız

Bölücü Terörü Tasfiye Edeceğiz'

"Türkiye'nin bölünme sürecinin sonuna geldik. ABD, Suriye'de yenildi. ABD'nin Suriye'yi bölme girişimleri bozguna uğradı. Bu çok önemli, bölgeyi ve dünyayı ilgilendiren bir gelişmedir. ABD taraf, biz de tarafımızı açıkça ortaya koyuyoruz. Ayn el Arap’ta tarafız. Türkiye Ayn El Arap’ta taraftır. Suriye'nin zaferi

Türkiye'nin zaferi oldu. Suriye bölünseydi, Türkiye Diyarbakır'ı da İsrail koridoruna katılacaktı. Suriye'nin başarısının ardından ABD ikinci yenilgiyi, Ayn El Arap'ta aldı. Ayn El Arap, Suriye'nin bir parçası, Suriye toprağı. Kimisi Kobani diyor. Kobani'de ABD ve piyonları yenildi. Suriye yenilgisinden sonra ABD Kobani'de de yenildi. Barzanistan'ı, yani Kuzey Irak'ta ABD'nin silahlı saldırısıyla kurulan Barzani topraklarını Doğu Akdeniz'e bağlamak için 'Kürt koridoru' denen ikinci İsrail koridoru da yerle bir oldu. ABD güya Kuzey Irak'tan Doğu Akdeniz'e bir koridor açacaktı. O girişim yerle bir oldu. Batı basını ciyak ciyak bağırıyor."

'CHP, BOP Enstrümanlarının Yanında'

İP Genel Başkanı Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kuzey Suriye'de IŞİD ile savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'yi 'terör örgütü' olarak değil, 'vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' olarak gördüğü yönündeki açıklamalarına da değinerek şunları söyledi:

"Bu ortamda Türkiye'nin birlik süreci başlamıştır. Son zamanlarda PKK'nın yakan yıkan eylemleri oldu. Kobani'de PKK bozguna uğrayınca Türkiye'de dükkanları yakmaya başladı. Diyarbakır, Urfa ve Mardin'deydim. Kobani'deki ABD yenilgisi Türkiye'de ve özellikle Güneydoğu illerimizde birlik eğilimini güçlendirdi. PKK'nın hayalleri ve iddiaları yıkıldı. PKK'nın Kürdistan kurma iddiası, bölgesel özerklik iddiaları yerle bir oldu. Bölge halkı Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü yeniden kurmanın koşullarını arıyor. Türkiye, İran, Irak, Suriye işbirliğine girdiği takdirde PKK’yı teslim alacaktır. ABD’nin enstrümanlarının yanında Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraf verdiğini görüyoruz. CHP’nin PKK’nın yanında mevziye girmesi üzücüdür. Bu koşullarda Türk Silahlı Kuvvetleri: 'PYD ve PKK bunlar terör örgütüdür ve bunların tasfiyesi gereklidir." diyor. Kılıçdaroğlu ise, 'Bunlar terör örgütü değildir' , 'Bunlar vatanı kurtarmak için savaşıyorlar. Bunlara ABD silah yardımı yapmalı.' diyor. Hangi vatanı, İkinci İsrail’i mi?Kılıçdaroğlu, PKK ve PYD'nin ABD tarafından silahlandırılmasını destekliyor. Bunlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin enstrümanlarıdır. Bu enstrümanların yanında Kılıçdaroğlu'nun da fotoğraf verdiğini görüyoruz. Kılıçdaroğlu, Kerry’nin kahramanlarının yanında yer almaktadır. Bu çok acı bir tablo. Çok endişe verici bir durumdur. CHP'nin PKK yanında mevziye girmesi, onun silahlandırılmasını bile savunması milletimiz tarafından değerlendirilecektir.

Açılım barış getirmedi, yangın getirdi. Ayn El Arap’ta açılım mezara gömüldü. Her inişe geçen örgüt bölünür. PKK da bölünüyor. Bunlar son çırpınışlar. ABD'nin PKK ve PYD'nin son çırpınışları."

'AKP, 14.Yılını Göremeyecek'

İP Genel Başkanı Perinçek, AKP' Hükümeti'nin ekonomi ve dış politikaları nedeniyle iktidarda 14. yılını göremeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bunu bizim yapacağımız Milli Hükümet gerçekleştirecek. PKK çözülürken, AKP de çözülüyor. Çünkü bunlar çözüm süreci ile suç ortaklığı yapmıştır. AKP iflasa gidiyor. İki nedenle; birincisi borçlanma, ekonomisini sürdürme şansı yok. Ekonomisi iflas etti. İkincisi ise Türkiye'yi bölme misyonu artık kayaya dayandı, yürümüyor. Karamsarlığı bırakalım. ABD'nin BOP projesinin bozguna uğradığı ortamda Türkiye'nin ufku açılmaktadır. Türkiye'nin yeniden Atatürk devrimi rotasına girmesinin koşulları oluşmaktadır. Bunun hükümeti, önümüzdeki dönemde kurulacaktır. AKP iktidarı, 14. yılı görmeden Çankaya'yı işgal edenlerle birlikte yıkılacaktır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum