'Seçim Mazinin Rövanşı'

Deneyimli siyasetçi, işadamı Şenay, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Seçim Mazinin Rövanşı'
28 Temmuz 2014 - 21:31

İşadamı Veteriner Hekim Eray Şenay, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini yüz yılın rövanşı olarak değerlendirdi.

“10 Ağustos 2014 bir devrin sonu yeni bir devrin başlangıcı” diyen Şenay sözlerine şu şekilde devam etti: “Yüz yıllık ittihat ve terakki ile Cumhuriyet Halk Fırkasının son raundu.

1950’de ilk kez başbakanını seçen halk, bu defa da cumhuruna başkan seçecek. Seçimi kimin kazanacağı hemen hemen belli ama esas kazanacak olan halk.

Unutulmamalı ki seçimi yapacak olan halk bu noktaya gelene kadar çok bedel ödedi. Bazen darağacında ve zindanlarda bazen de açlıkla kıtlıkla bedeller ödedi. Bu sebepten insanımız bu sandığın kıymetini hep bildi ve asla yanılmayan sağduyusuyla sandığa sahip çıktı.

O hep horlanan hakir görülen Anadolu insanı kimsenin anlayamayacağı kadar hassas siyaset olgusuyla yoluna hep devam etti ve kendine hizmet etmiş insanlara gerekli payeyi verdi.

Kim ne derse desin Başbakanımız bu seçimin mutlak favorisi ve 8 parti ittifakına ve bilmem ne kadar basın kuruluşuna ve bir sürü muhalefet yapan örgütlere rağmen çok farklı bir şekilde ilk turda kazanacak.

Çünkü halk lafa bakmıyor. O, yüz yıllık hafızasındaki yaşadıklarını biliyor. Yani seçim bugünün seçimi değil seçim mazinin rövanşı.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum