Türk Chopper kulübü Kahramanmaraş'ta

Türk Chopper Kahramanmaraş il başkanı sayın Av. Mesut Karslıoğlu ile yapılan özel röportaj

Türk Chopper kulübü Kahramanmaraş'ta
09 Kasım 2014 - 21:55 - Güncelleme: 10 Kasım 2014 - 09:09

TÜRK CHOPPER HAKKINDA

Ali rıza Uygur’un önderliğinde 19 mayıs 2007 tarihinde kurulan Türk Chopper motosiklet kulübü, ilk toplantısını İzmir’de gerçekleştirmiş, ilk toplantıya katılan üyelerin hepsi kurucu üye kabul edilmiş ve toplantıda Ali Rıza Uygur oy birliğiyle Türk Chopper motosiklet kulübü genel başkanı olarak seçilmiştir. Asıl hedef olan, her türlü hava ve yol şartlarında güvenli toplu sürüşü özendirme, destekleme ve gereken eğitimleri sağlama amacı ile hareket eden Türk Chopper mk farklılık yaratmalıydı. Bunun için her çarşamba Atatürk Heykeli’nin olduğu bir meydan da toplanarak halkla iç içe, insanların rahatça motosiklet sürücülerini görüp yaklaşabileceği, motosikletleri yakından tanıyabileceği ve her türlü konuda konuşabileceği ortamı yarattı.
Bu toplantıların sonrasında şehrin yollarında toplu ve güvenli kortejler halinde sürüşler düzenleniyor. Her hafta gerçekleştirilen bu kortejler, Türkiye’de bir ilktir. Bu sürüş, toplu haldeki “CRUİSER” motosikletlerin görsel şovunu, aynı tipteki motosikletlerle toplu sürmenin zevkini, sosyal dayanışmayı ve birlikte hareket etmenin gücünü temsil etmiş, halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur.
Halkımızdan aldığımız destekle büyük bir hızla büyüyen Türk Chopper MK, bünyesine bayan sürücüleri de alarak yüreklendirmiş, Türk örf ve adetlerini uygulayarak herkese örnek olmuştur.
Bu büyüme sonucunda Türk Chopper MK ateşi, İzmir’den sonra tüm Türkiye’yi sararak önce Muğla ardından Ankara, Konya, Adana, aydın, İstanbul, Çanakkale ve Denizli il grupları kurulmuştur. Türkiye’nin birçok ilinde temsilciliklerimiz oluşmuş ve oluşmaya devam etmektedir.
Türk Chopper MK, kardeşlerinden aldığı güçle Türkiye’de birçok ilke imza atmış ve bu bağlamda Türkiye’nin ilk Chopper festivalini, CCCfest’i düzenleme başarısını göstererek, dünyadaki benzerleri gibi büyük bir festivali Türk motosiklet severlerine kazandırmıştır.  Motosikletlerin trafikte fark edilmelerini ve motosiklet sürücülerinin kask takmalarını özendirme adına, ülkemizde ilk defa yapılan kask tasarım yarışmasının fikir babası ve ana destekçisi olmuştur.
“birlikteliğimiz gücümüzdür” sloganı felsefemizi yansıtmaktadır ve bizleri birbirimize, kulüp logomuz da vurgulandığı üzere, sevgi saygı ve sadakatle bağlayan Türk Chopper MK hala büyümeye devam etmektedir.

İSHA: Türk Chopper kulübünün kuruluş amacı nedir?

 

Karslıoğlu: Türk Chopper topluluğu olarak vatandaşlarımıza motosikletin doğru kullanıldığında hem çevreye yararlı olduğunu hem de özgürlük duygusu oluşturduğunu aşılamayı amaçlamak için bir aradayız. Türk Chopper motor Kulübü’nün en önemli kuruluş amacı her türlü hava ve yol şartlarında motosiklet kullanmasını öğretmek ve güvenli sürüşü sağlamaktır. Bugün Kahramanmaraş’ta toplanmamızın amacı Kahramanmaraş’ta kulübümüzün tanınmasını sağlamak ve yeni üyeler kazanmaktır. Bu amaç doğrultusunda şehrin en kalabalık bölgelerini seçiyoruz.

 

İSHA: Türk Chopper kulübü Kahramanmaraş'ta ne zamandır faaliyet göstermektedir?

 

Karslıoğlu: Türk Chopper kulübü 12 nisan 2014’te kurulmuştur. Ancak ilk kıvılcımlar 24 kasım 2013 tarihinde öğretmenler günü nedeniyle Adana’dan Kahramanmaraş’a gelen kulüp üyelerinin Kahramanmaraş’ta şehir turu atmasıyla başlamıştır.

 

İSHA: Kahramanmaraş’ta Türk Chopper üyesi olan kaç kişi bulunmaktadır?

 

Karslıoğlu: kulübümüzün Kahramanmaraş’ta ilk faaliyete geçtiği zamanda 7 üye ile başlamıştık ve şuanda Kahramanmaraş’tan 14 üyemiz bulunmaktadır. Türk Chopper kulübünde pilot olabilmek için 5000 km yol kat etmek ve gerekli eğitimleri almak gerekiyor.

 

 

İSHA: Türk Chopper kulübü hangi illerde faaliyet göstermektedir?

Türk Chopper motosiklet kulübü olarak Gaziantep Çanakkale Kahramanmaraş İzmir gibi 31 ilde teşkilatı olan Avrupa’nın en büyük motosiklet topluluğu olma özelliğine sahibiz. Ayrıca topluluğumuzu 3s çerçevesinde ilerletiyoruz. Bu 3s nedir derseniz sevgi saygı ve sadakattir. Biz bu çerçevede ve bu doğrultuda yol almaktayız. Bizimle ilgilenen istiklal gazetesi muhabirlerine çok teşekkür ederiz.

 

HABER: ÜLKÜ AKÇADAĞ

FOTO MUHABİRİ: ÖMER GÜLDOĞAN


YORUMLAR

  • 0 Yorum