Bayramlaşma Törenine Yoğun İlgi

Kahramanmaraş’ta bayramlaşma töreni protokol ve halkın katılımıyla Valilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Bayramlaşma Törenine Yoğun İlgi
28 Temmuz 2014 - 21:48

Kahramanmaraş Valiliği bahçesindeki Mahmut Bakır Parkında yapılan geleneksel bayramlaşma törenine bu yıl çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren törende vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak protokol ile bayramlaştı.

Kahramanmaraşlıların ve İslam dünyasının bayramını kutlayan AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam konuşmasında şunları dile getirdi: “Bayramın en önemli fonksiyonlarından birisi de vatandaşla herkesin bir araya gelmesi, insanların bir birini daha iyi tanıması daha barışçıl ilişkiler kurmasıdır. Dolayısıyla bu anlamda bu gün burada gerçekten Kahramanmaraş’ın tamamı burada nerdeyse, arkadaşlarımızla beraber mübarek Ramazan Bayramını kutluyoruz. İnşallah İslam dünyasına barış getirmesini diliyorum, son zamanlarda çok büyük acılar yaşıyor İslam dünyası İnşallah bu sıkıntılardan kurtulur ve bir birlerini şu veya bu şekilde öldürmekten dahi rahatsız etmekten kurtulur barış içinde bir dünya kurulması temennisinde bulunuyorum.”

Geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma merasiminin birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve milletvekili Mahir Ünal şu şekilde konuştu: “Burada güzel bir şey var, o da bütün Kahramanmaraş’ın halkı hiçbir siyasi görüşü olmadan burada bayramda bayramın birliğinde beraberliğinde kardeşliğinde buluşup bayramlaşıyorlar. Bu önemli bir şey, bu birliğimizin, beraberliğimizin güzel bir teminatı. Aynı zamanda dünyanın değişik yerlerinde de kardeşlerimiz bu gün bayram yapıyor. Maalesef Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Gazze’de bu bayramı acılar içerisinde geçiren bütün kardeşlerimize Rabbimden sulh ve barış diliyorum. Rabbim Irak’ta, Suriye’de Türkmen kardeşlerimize, Arap kardeşlerimize, Filistin’de Gazze’deki kardeşlerimize yardım etsin ve en kısa zamanda onlara barış ve esenlik getirsin diyorum, bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin de bayramını kutluyorum.”

Dünyada Müslüman ve Türk katliamına bir son verilmesini isteyen MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu şöyle konuştu: “Türk İslam âleminin ve Kahramanmaraş’ın bayramını kutluyorum. Kahramanmaraş valiliğimiz çok güzel bir organizasyon yapmış, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız halkımız Kahramanmaraş valilik bahçesinde bayramlaşıyoruz. Güzellikle hep devam etsin istiyoruz. Dünyada şu anda Müslüman ve Türk katliamı bir an önce durdurulsun, buna bir son verilsin, Müslüman kardeşlerimiz bir birlerini öldürmesinler. Dış mihraklar Müslümanları katletmesin, Türkleri katletmesin, dünyada birlik beraberlik olsun barış olsun.”

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise şunları söyledi: “Herkes birlik beraberlik duygusu içinde ve ramazanı tamamlanmasının huzuru içinde, Bayramı birlikte idrak ediyor, yaşıyor. Ben son derece mutluyum çünkü bu Kahramanmaraş’ımızın birlik beraberliğinin bayramı kutlamasındaki ortaya çıktığı tezahür nedeniyle, Kahramanmaraş’ımızın bir güzelliği daha böylece tespit edilmiş oluyor. İslam alemindeki bu sıkıntılar savaş hali bizi elbette ki bu bayramda en çok üzen konu, bunun da bir an çözümlenmesini, İslam coğrafyasındaki bu ateşin dinmesini bu katliamın sona ermesini ve İslam coğrafyasının birlik ve beraberlik duygusu içinde ramazan ve kurban bayramlarını dini günlerini aynı şuurla kutlamasını niyaz ediyorum.”

Programa, AK Parti Milletvekilleri Mahir Ünal, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Mehmet Sağlam, Sevde Bayazıt Kaçar, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Vali Şükrü Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, çeşitli STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum