Elbistan'da Torba Yasa Bilgilendirilmesi

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, 'Torba Yasa'dan yararlanmak isteyen mükelleflerin 1 Aralık tarihine kadar borçlarını yapılandırılmaları gerektiğini söyledi.

Elbistan'da Torba Yasa Bilgilendirilmesi
20 Ekim 2014 - 11:51

Elbistan Ziraat Odası Konferans Salonu'nda 'Torba Yasa' ile yasalaşan “6552 Sayılı Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere kamuoyunda "Torba Yasa" olarak adlandırılan 6S52 sayılı yasa 11 Eylül 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığımızın kuruluşundan beri mükellef haklarını gözeterek vergide gönüllü uyumu arttırmak ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamak misyonumuz olmuştur. Bu nedenle yasanın yürürlük tarihi itibariyle süresinde tüm borçlu mükelleflerimizi bu fırsattan faydalanmaları konusunda bilgilendirmek için azami çaba içerisinde olacağız. Bu çalışmalarımız esnasında en büyük katkıyı Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odalarımız gibi sivil mesleki kuruluşlarımızdan ve yerel basınımızdan bekliyoruz" dedi.

Coşkuner, "Bu yasa kapsamına giren vergi dairesi başkanlığımız mükellef gurubu hakkında şöyle bir genel bilgiyi paylaşmak istiyorum. Kapsama giren borçlu mükellef dosya sayısı 219 bin 612, alacak tutarı ise toplam 695.699.000 liradır. Bu güne kadar yüzde 7'lik bir başvuru söz konusudur. Herhangi bir Kamu Kurum ve Kuruluşuna Borcu olan mükelleflerimizin, vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları açısından başvurunun son günü olan 1 Aralık 2014 tarihine kadar borçlarının bu yasa kapsamında yapılandırılabileceği konusunda araştırma yapmaları gerekir. Vergi borcu konusunda mükelleflerimiz Vergi Dairelerine bizzat gelerek, Gelir İdaresi Başkanlığımızın web sayfasından veya "1189" SMS atmak suretiyle bilgi alabilirler. Yine mükelleflerimiz her vergi konulu soru ve sorunları ile bilgiyi ücretsiz telefon hattımız "444 0 189" Vergi İletişim Merkezinden alabilirler. Birden fazla vergi dairesine borçlu olunması halinde her bir vergi dairesine ayrı ayrı müracaat yapılması gerekiyor. Araç muayenelerini bu güne kadar yaptırmamış olan kişi ve kuruluşlar için de bu yasanın çok güzel fırsat sunduğunu ayrıca bilmeleri gerekmektedir. Yine KDV ve ÖTV borcu olan mükelleflerimiz bu vergilerde idaremizin 6183 sayılı yasa ya göre tecil ve taksitlendirme yetkisi bulunmadığı hatırlanarak mutlaka bu yasadan faydalanmak suretiyle indirimli farkla ve taksitler halinde ödeme imkanına kavuşmaları lazım. bu yasa kapsamındaki taksit ödemelerinin kredi kartı ile yapılabileceğini vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan bilgilendirme toplantısına, Elbistan Vergi Dairesi Müdürü Aysel Işık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası Elbistan Temsilcisi Bedri Cengizler ve muhabeciler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum