Erdoğan, Kahramanmaraş'tan Rekor Bekliyor

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyib Erdoğan Müftülük meydanında düzenlenen mitingde Kahramanmaraşlılara seslendi.

Erdoğan, Kahramanmaraş'tan Rekor Bekliyor
01 Ağustos 2014 - 21:45
Kahramanmaraş sen bu pensilvanya örgütüne gereken cevabı verdin. Allah sizlerden razı olsun.
 
İsrail Ramazan demedi bayram demedi 1400 kişiyi şehit etti. Bizim İsrail'e katil dememiz dışarıda birilerini rahatsız etti. 7 güzel insanın şehridir. Kardeşlerine sığınmış Suriyeli'ye Maraşlı el uzat

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’a gelen Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Kahramanmaraşlılardan 2007 ve 2010 sonuçlarından sonra yeni bir rekor beklediğini söyledi.

30 Mart’ta Kahramanmaraş’ın tarihi bir kez daha sandıkta yazdığını ifade eden Erdoğan: “30 Mart’ta sandığa gittiniz, tarihi bir kez daha sandıkta yazdınız, 30 Mart’ta yüzde 59’la AK Parti dediniz. Büyük Türkiye’ye sahip çıktınız, Pensilvanya ihanet çetesine gereken cevabı verdiniz. Pensilvanya’nın oyuncağı partilere gereken cevabı verdiniz.” diye konuştu.

“KARDEŞLERİMİZLE İLGİLENİYOR OLMAMIZ MAALESEF KAHRAMANMARAŞ’TA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”

Türkiye’de bulunan Suriyelilere yapılan yardımların içerde, dışarıda ve Kahramanmaraş’ta birilerini rahatsız ettiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:“Suriyeli kardeşlerimizle ilgileniyor olmamız hem dışarıda hem içerde hem de maalesef Kahramanmaraş’ta birilerini rahatsız etti ve ediyor. Kahramanmaraş muhacirin ve ensarın Hazreti Ömer’in, Hazreti Halid Bin Veli’nin Hazreti Malik Bin Ejder’in şehridir. Kahramanmaraş Adıyaman’la Gaziantep’le birlikte Ukkaşe Hazretlerinin şehridir. Kahramanmaraş düşmanına karşı Sütçü İmam kadar yiğit dostuna karşı Necip Fazıl kadar, Erdem Bayazıt kadar, Cahit Zarifoğlu Âşık Mahsuni Şerif kadar müşfik bir şehirdir. Burası hem Ashabı Kehf’teki Yedi Yiğidin hem de söz ustası Yedi Güzel İnsanın şehridir. Evlerini yurtları terk etmek zorunda kalmış kardeşlerine sığınmış muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerime biliyorum ki gerçek manada Kahramanmaraşlı el kaldırmaz, el uzatmaz, dil de uzatmaz. Kardeşlerimiz şunu bilmenizi isterim ki Irak’ın umudu sizlersiniz, Suriyeli kardeşlerimizin yegâne umudu sizlersiniz, Gazze’nin yegâne umudu sizlersiniz. Balkanların, Kafkasya’nın, Kuzey Afrika’nın orta doğunun umudu sizlersiniz, bizleriz. Şu anda bütün mazlum halklar yüzlerini bize döndüler. Biz onları yalnız bırakmayacağız.”

‘BUNLAR İKİYÜZLÜ, İKİYÜZLÜ, BUNLAR HİÇBİR ŞEY YAPMAZLAR’

Irak’ta, Suriye’de, Gazze’de mazlumların ve özellikle Türkmenlerin, Türkiye olarak yanlarında bulunulduğunu aktaran Erdoğan şöyle devam etti: “ Adana’da Milli İstihbarat ait tırlara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o tırlar, Suriye’de Türkmen kardeşlerimize yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi yargı, Emniyet, TSK içindeki uzantıları yoluyla bu tırlara baskın düzenlediler. Şimdi de CHPMHP utanmadan çıkıyor bizi Türkmenlere yardım etmemekle itham ediyor. Pensilvanyaya sahip çıkan bu CHP bu MHP, Adana’da tırların durdurulmasına sessiz kalan işte bu CHP bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın hatta destek vereceksin hem de Türkiye Türkmenlere bir şey yapmıyor diyeceksin. Bunlar ikiyüzlü, ikiyüzlü, bunlar hiçbir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar.

‘CHP BUGÜN DE HİTLER'İN İZİNDEN GİDEN İSRAİL'E SAHİP ÇIKIYOR’

"CHP tarihi boyunca dış politikada ne yaptıysa bugün de aynısını yapıyor." diyen Erdoğan şunları söyledi: "CHP, Hitler'e sahip çıkmıştır, Mussollini'ye sahip çıkmıştır, Hitler'e övgüler düzmüştü, hatta Hitler'in safında yer almıştı. Bugün de Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor, CHP kurulduğu andan itibaren İsrail'in yanında yer aldı, bugün de yanında durmaya devam ediyor. Bu CHP var ya bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Stalin’in askerlerine teslim etmiş Boraltan Köprüsü’nün karşısında alçakça şehit edilmelerini işte bu CHP izlemiştir. O Azeri kardeşlerimiz şehit edilmeden önce bizi Stalin’in askerleri değil, siz bizi öldürseydiniz de bizi onlara teslim etmeseydiniz diyorlardı. Yıllarca bu CHP Filistin meselesine, Ortadoğu’ya, Arap kardeşlerimize sırtlarını döndü. Bunu yaparken de Avrupa’ya yakınlaşamadılar. Türkiye’yi müzakere safhasına bile taşıyamadılar. Biz taşıdık."

‘CHP'YE BAKIYORSUNUZ IRAK'TA ADALETSİZLİĞİ DESTEKLİYOR’

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda da Gazze'deki katliamın üzerini örtmek, İsrail'in işini kolaylaştırmak için içeride ellerinden geleni yapıyorlar. CHP'ye bakıyorsunuz Irak'ta adaletsizliği destekliyor. Bakıyorsunuz Mısır'da darbecileri destekliyor. Bakıyorsunuz Suriye'de eli kanlı, zalim rejimi, Esed'i destekliyor, yüz binlerce insanın katilini destekliyor. İşte Gazze'de de İsrail işini rahat görsün, rahat soykırım yapsın diye bizi susturmanın mücadelesini veriyorlar. Susmak yok, hakkı söylemeye devam edeceğiz.”

‘MEVCUT MHP YÖNETİMİ PENSİLVANYA'NIN DA OYUNCAĞI OLDU’

MHP'nin de artık kimliğini kendi siyasetini bir kenara bıraktığını, CHP'nin yavrusu olduğunu ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "MHP Genel Başkanı CHP'nin peşine takıldı. CHP nereye sürüklerse oraya gidiyor. Sadece CHP değil, mevcut MHP yönetimi Pensilvanya'nın da oyuncağı oldu. Şuan da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli meydanlarda konuşmuyor, salonlarda konuşuyor ve maalesef edebe adaba nezakete terbiyeye sığmayacak bir üslupla çok ağır hakaretleri arka arkaya sıralıyor. Biz onun seviyesine düşmeyiz. Biz onun debelendiği çukura çamura girmeyiz.

‘CHP'NİN ARKASINA TAKILMIŞ OLMAYI MHP TABANINA ANLATAMIYOR’

MHP'nin Genel başkanı şuan gerçekten çok zor durumda. Yaptıklarını artık tabanına izah edemez duruma geldi. CHP'nin arkasına takılmış olmayı MHP tabanına anlatamıyor, Pensilvanya'nın dizinin dibine çökmüş olmayı artık MHP Genel Başkanı tabanına izah edemiyor. Ne dediler çatı dediler. Şimdi o çatının altında kim var? MHP var. Yanında kim var? Sosyalist İşçi Partisi var. Başka? Devrimci Halk Partisi var. MHP Genel Başkanı artık bunlarla yol yürüyor. Hani ya siz milliyetçiydiniz? Hani ya siz komünistlere karşıydınız? Ya dünya da komünist mi kaldı? Bunların peşine takılıyorlar. Hatalarını beceriksizliğini başarısızlığını örtmek için de Sabah akşam yalana iftiraya hakarete başvuruyorlar.

‘O ÇOCUKLAR ARTIK GİTSİNLER DE SİZİN İTHAL MONŞER ADAYINIZA BİR ZAHMET İSTİKLAL MARŞINI ÖĞRETSİNLER’

Bu Bahçeli bize ne diyordu? Evimin önüne çocukları gönderip çocuklara andımızı okutacakmış. Kaldırdık ya onu okutacakmış. Sayın Bahçeli sen o çocukları ortak adayınızın evinin önüne gönder. O çocuklar artık gitsinler de sizin ithal monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşını öğretsinler. Görüntüleri izlediniz mi? Bu ortak adayın Akif'in kabri başında sergilediği cehaleti gördünüz mü? Sürekli ne diyor 'benim babam merhumun arkadaşıydı' diyor. Mehmet Akif'in manevi dergâhından geçtim diyor. Sonra kalkıyor, İstiklal Marşımızdan bir dörtlük okuyor. Şimdi ben çarkçı Kemal'i tanımıştım da, şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Diyor ki, saptırıyorlar diyor ben orada böyle bir şey demedim. Şimdi size bunu izletiyorum. Bu adamın da nasıl çarkçı olduğunu nasıl yalan söylediğini burada bizzat izleyeceksiniz, bizzat kendinden dinleyeceksiniz, buyrun.”

‘SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR?’

Erdoğan, daha sonra alandakilere Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Mehmet Akif'in mezarı başında yaptığı açıklamanın görüntülerini izletti.

İhsanoğlu'nun, bugün söz konusu konuşmasıyla ilgili açıklamalarını anımsatan Erdoğan, "Şimdi bugün diyor ki, tekrar, çok enteresan, güya bu profesör. 'Ben bir beyit okudum' diyor. Ey profesör bu beyit değil kıta kıta. 4 mısradan oluşan kıta. 4 mısra. Beyit iki mısradan oluşur. Sen daha bunu öğrenememişsin. Senin her yerin profesör olsa ne yazar?" diye konuştu.

‘HİÇ OLMAZSA YALAN SÖYLEME’

İstiklal Marşı'ndan "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dörtlüğünü okuyan Erdoğan, "İşte dörtlük. Kıta. Bir defa bunu öğrenmen lazım. Sen daha bunu öğrenememişsin. Hiç olmazsa yalan söyleme. Dürüst ol. 'Sürçü lisan ettik' de. Bunu söyle ama yalan söyleme. Siyasetin bu inceliklerini kavrayamadı. Fakat fazla vakti de yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, değişik illerden AK Partili gençlerin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Akif'in Safahat isimli eserini gönderdiğini belirterek, "Dün de Kahramanmaraş'taki gençler göndermişler. Olur ya bakarsınız okuyuverir. 10 Ağustos'tan sonra okumaya çok zamanı olacak" dedi.

‘NECİP FAZIL'IN AĞZIYLA CEVABIM VAR AMA O CEVABI DA VERMEM’

Ortak adayın CHP ve MHP'ye gönül verenlere yakışmadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Bahçeli senin işin çok zor. Çok yanlış yola girdin. Ama şimdi artık ne o yoldan çıkabiliyorsunuz, ne de girdiğin yolu birilerine izah edebiliyorsun. Ey Bahçeli İstiklal Marşı'nı dahi bilmeyen bu adayı sen benim MHP'li kardeşlerime nasıl yutturacaksın? Gözü dönmüş şekilde arka arkaya sıraladığın hakaretler bu çirkinliği örtmez. Bu beceriksizliği saklamaz. Bahçeli, bunun hesabını bu dünyada vereceksin, öbür dünyada da vereceksin. Ama ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Sana aslında Kahramanmaraş'ın evladı Necip Fazıl'ın ağzıyla cevabım var ama o cevabı da vermem."

Başbakan Erdoğan, CHP'ye de MHP'ye de bu adayın adeta zorlatıldığını vurgulayarak, "CHP ve MHP tabanına 'gideceksiniz tıpış tıpış bu adaya oy vereceksiniz' dediler. Ama inanıyorum ki CHP'li, MHP'li kardeşlerim bu ithal adaya, İstiklal Marşı'nı bilmekten, tanımaktan aciz bu monşere oy vermeyecekler. İnanıyorum ki Kahramanmaraş'ta bu dayatma adaya oy çıkmayacak" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın 2007 halk oylamasında yüzde 86, 2010'da yüzde 79 "evet" dediğini anımsatarak, 10 Ağustos'ta rekor ve tarihi bir oran beklediğini ifade etti.

Başbakan olarak ülkeye 12 yıl boyunca, millete, bayrağa, 81 vilayete gururla, şerefle hizmet ettiklerini dile getiren Erdoğan, nice ilkleri başardıklarını, uçurumun kenarından aldıkları Türkiye'yi  bir dünya ülkesi yaptıklarını ifade etti.

Milliyetçilik istismarı yapanlara, sadece bir alanda yaptıklarını özet olarak aktaracağını belirten Erdoğan, "Kimin gerçek milliyetçi, kiminde bu işin istismarı yaptığına siz karar vereceksiniz" diye konuştu.

2003'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının yüzde 75'inin dışarıdan karşıladığını, şu anda bunun yüzde 45'lere düştüğünü belirten Erdoğan, bu oranı yüzde 5'lere kadar düşüreceklerini belirtti.

Türkiye'nin 12 yıl önce savunma ve havacılıkta 248 milyon dolar ihracat yaptığını, bugün ise 1 milyar 262 milyon dolar ihracat yapıldığına işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin kendi tankı altay tankını imal ettiğini, kendi insansız hava araçları, ANKA uçaklarını ve kendi savaş gemilerini imal etmeye başladığını söyledi.

İki savaş gemisinin uluslararası denizlere gönderildiğini belirten Erdoğan, yeni gemiler ve denizaltıların ise yolda olduğunu, onların da yapıldığını aktardı.

Türkiye'nin kendi milli piyade tüfeğini tasarlayarak imal etmeye başladığını, kendi uydularını, füzelerini, roketlerini üretir konuma geldiğini anlatan Erdoğan, 10 Haziran'da Türkiye'deki mühendis ve teknisyenlerin imal ettiği ATAK helikopterinin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildiğini hatırlattı.

Erdoğan, savunma sanayinde neredeyse tamamen dışa bağımlı olan Türkiye'nin artık dünyada iddia sahibi bir ülke konumuna geldiğini ifade ederek, dünyanın gözünün şu anda Türkiye'de olduğuna işaret etti.

Bir çok ülkenin Türkiye'nin ürettiği silahları, savunma sanayii araçlarını satın almak için sıraya girdiğini belirten Erdoğan, eskiden Türkiye'nin uçaklarını modernizasyon için yurt dışına gönderdiğini şimdi bu iş için yurt dışından Türkiye'ye gelindiğini söyledi.

Durmayacaklarını, 2023'e kadar, Türkiye'nin kendi jet eğitim uçağını yapacağını, istihbarat uydusunu uzaya göndereceğini, çıkarma gemisini inşa edeceğini, muharip uçak ve ortak sınıf helikopterlerini, fırkateynlerini üreteceğini dile getiren Erdoğan, "Milliyetçilik işte budur. Milliyetçilik ülkesini büyütmekle olur. 230 milyar dolar milli gelirden aldık 820 milyar dolar milli gelire ulaştık" diye konuştu.

MHP'nin hükümeti IMF'ye 23,5 milyar dolar borçla kendilerine devrettiğini anlatan Erdoğan, bu borcun bittiğini, Merkez Bankası'nın 27,5 milyar dolar olan döviz rezervinin 135 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim milliyetçi? Kim milletini seviyor? Kim ülkesini seviyor? CHP'nin arkasına takılarak, Pensilvanya'nın dizinin dibine oturarak, Sabah akşam hakaret ederek milliyetçilik olmaz. İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini birbirinden ayıramayan adamın arkasına takılmakla milliyetçilik olmaz.

10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapacağız. 10 Ağustos'ta inşallah eski Türkiye'ye, çetelere, vesayete kapıları tamamen kapatacak, yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açacaksınız. 10 Ağustos'ta Türkiye'nin yıldızını sizler parlatacaksınız. Şimdi soruyorum, 'eski Türkiye mi yeni Türkiye mi?' Cumhurbaşkanını ilk defa sizler seçecek, devletle milleti sizler kucaklaştıracaksınız. İnşallah 77 milyon bir olacak, iri olacak, diri olacak, kardeş olacak hep birlikte Türkiye olacak. Bizde ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Gürcüsüyle, Arabıyla tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia. Bu birlikteliğimiz, işte birilerini kıskandırıyor. Bütün o gereksiz tartışmaları Türkiye'ye zaman kaybettiren, Türkiye'nin enerjisini heba eden o gereksiz münakaşaları geride bırakacağız. Sorunları daha güçlü, daha hızlı çözerek hep birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Başbakanlığı döneminde Kahramanmaraş'a 11 katrilyon yatırım yapıldığını anlatan Erdoğan, enerjide 2 katrilyon 900 trilyon, ulaştırma ve haberleşmede 1 katrilyon 100 trilyon, orman ve su işlerinde 1 katrilyon, eğitimde 1 katrilyon, tarım ve hayvancılıkta 857 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 819 trilyon yatırım yapıldığını söyledi.

Çıktıkları her meydanda, hizmetleri, eserleri ve projeleriyle konuştuklarını ifade eden Erdoğan, neler yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını belirtti.

"Türkiye'nin neresine giderseniz gidin bizim yatırımlarımızı görürsünüz" diyen Erdoğan, Kahramanmaraş'ın bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'a kazandırdıkları 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin bu eserlerden sadece biri olduğunu işaret eden Erdoğan, şimdi ise iki ihtisas alanından oluşan 500 yatak kapasiteli bir şehir hastanesi daha yapılacağını söyledi.

2002'ye kadar 79 yılda Kahramanmaraş'a 73 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 yılda 212 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını kaydeden Erdoğan, farklarının bu olduğunu dile getirdi.

Geçen hafta Ankara-İstanbul hızlı tren hattının açıldığını ve asırlık bir rüyanın gerçeğe dönüştürüldüğünü ifade eden Erdoğan,  bu hızlı tren ağına şimdi de Kahramanmaraş'ın ekleneceğini, Nur Dağ'ından Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısını sağlayacak hattın proje çalışmasının bu yıl sonuna kadar bitirileceğini bildirdi.

Yatırım programlarındaki diğer hatların tamamlanmasıyla İstanbul'dan Kahramanmaraş'a hızlı tren bağlantısının sağlanacağını kaydeden Erdoğan, böylece Kahramanların, evliyaların, şairlerin diyarı Kahramanmaraş'ın ekonomisin daha da canlanacağını, çehresinin daha da güzelleşeceğini belirtti.

Adana-Gaziantep arasında 2,5 katrilyon lira maliyetle yeni bir demiryolu hattı yapmak için proje çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Erdoğan, bunun aynı zamanda Kahramanmaraş'ın projesi olduğu dile getirdi.

Erdoğan, saatte 160 kilometre hızla, uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yeni demiryolunun ihalesini bu yıl içinde yapıp, 3 yıl içinde hayata geçirilmesinin planlandığına işaret etti.

Son 12 yılda Kahramanmaraş'a 2 bin 265 megavat kurulu gücünde 48 santral kazandırdıklarını belirten Erdoğan, bunun da Kahramanmaraşlılar için iş ve AŞ demek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş için üretmeye, yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlarla çok daha parlak, çok daha güzel, çok daha kalkınmış bir şehir olacağını belirtti.

maz, dil uzatmaz.
 
Bütün mazlum haklkların umudu sizlerseniz. Biz onları yalnız bırakmayacağız. Onlara sahip çıkacağız. Türkiye'yi nasıl baştan sona imar ediyorsak bu halklara da ulaşıyoruz.
 
Bombalar Gazze'ye yağarken biz varız. Suriye'de Türkmen kardeşlerimiz ve diğer mazlumların yanındayız.
 
Adana'da MİT Tır'larına hukuksuzca baskın yaptılar. O Tır'lar Suriyeli kardeşlerimize yardıma gidiyordu. Türkmen kardeşlerimize gidiyordu.
 
CHP ve MHP utanmadan bizi Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmamakla itham ediyor. Hem Tır'ların durdurulmasını destekleyeceksin hem böyle konuşacaksın. İki yüzlüsünüz iki yüzlü.
CHP dış politikada ne yapıyorsa şimdi de bunu yapıyor. CHP Hitler'e sahip çıkmıştır. Onun izinden gitmiş onu tebrik etmiştir.
 
Bu CHP şimdi de İsrail'in yanındadır. Bu CHP Azeri kardeşlerimizi Stalin'e teslim etmiştir.
Bizi Stalin'in askerleri yerine siz öldürseydeniz dediler.
 
Bu CHP yıllarca İsrail'in yanında yer aldı. Şu anda da Gazze'deki katliamı kapatmak için başka şeyler söylüyor. CHP Irak'ta, Suriye'de hem zalimlerin yanında yer alıyor.
 
Gazze'de de İsrail'in yanında yer alıyor.
 
MHP CHP'nin vagonu oldu.CHP'nin trenine takılmış gidiyor. Sosyalist İşçi Partisiyle takılıyor. Beceriksizliğini örtmek için de sabah akşam hakaret ediyor.
 
Bu Bahçeli ne diyordu çocukları gönderecekmiş benim evime Andımızı okutacaktı. Sen o çocukları sizin ithal adayınıza gönder de İstikal Marşı'nı okusunlar.
 
Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi de Çarkçı Ekmel çıktı. Bu adamın da nasıl yalan söylediği de ortaya çıktı.
 
Bu Prof bir de. Diyor ki ben beyit okudum. Ey Profesör bu kıta kıta. Beyit iki mısradan oluşur. Senin her yerin profesör olsa ne olur?
 
Şimdi bizim gençler buna İstiklal Marşı ve Safahat gönderiyor. Neyse 10 Ağustos'tan sonra bol bol vakti olur.
 
Bahçeli senin işin çok zor. Bir yola girdin çıkamıyorsun da! Ey Bahçeli sen bunun hesabını bu dünyada da vereceksin öteki dünyada da.  Ben senin seviyene inip sana cevap vermem. Maraşlı Necip Fazıl'ın cevabıyla verirdim de neyse boşver.
 
Milliyetçilik ülkesine hizmetle olur. Bu MHP IMF'ye 23.5 milyar dolar borç yaptı. Bunu biz kapattık. Kim milliyetçi kim ülkesini seviyor? CHP'nin arkasına takılarak, Pensilvanya'nın peşinden giderek milliyetçilik olmaz.
 
Hızlı trene Kahramanmaraş'ı da ekliyoruz. Bu yıl sonunda proje bitecek. İstanbul - Maraş yüksek hızlı trene kavuşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum