Halk Elinde Islah Projesi Toplantısı Yapıldı

Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi toplantısı yapıldı.

Halk Elinde Islah Projesi Toplantısı Yapıldı
24 Temmuz 2014 - 14:55

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde uygulamaya konulan “Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi”nin 2. Beş yıllık dönemine ilişkin Kahramanmaraş’ta yürütülen proje kapsamında, damızlık koyun-keçi yetiştiriciler birliği ve projede yer alan toplam 39 üretici ile çalışma başlatıldı.

300 erkek 6 bin adet dişi olmak üzere toplam 6 bin 300 adet hayvanla proje çalışması başlatıldı. 2013 yılında taban sürü için verilecek destekleme miktarı anaç için 35, yavru için 20 TL olarak belirlendi.

İlk etapta anaç desteği alan üreticilere bu yıl verilecek destek için proje yürütme kurulu toplantısı yapılarak destekleme hak edişleri ödemelerin yapılması amacıyla gerçekleştirilen proje yürütme kurulunda son şekli verilmek üzere görüşüldü.

Toplantıda konuşma yapan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su ürünleri Araştırma Daire Başkanlığından Vedat Akgündüz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Genel Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde 2005 yılından beri uygulanmakta olan halk elinde küçükbaş hayvan ıslahı ülkesel projesi’nin uyguladığımız illerde yapmakta olduğumuz proje yürütme kurulu toplantılarından birisinde bugün itibariyle Kahramanmaraş ilimizde gerçekleştiriyoruz. Bu ilimizde kıl keçisinin halk elinde ıslahı alt projesini bu ülkesel projeye bağlı olarak yürütmekteyiz. 2012 yılında başladığımız bu projeye bugün 2014 yılı itibariyle projenin geldiği aşamayı yetiştiricilerimizle olan varsa bazı sıkıntıları uygulanmasında karşılaşılan sorunlar varsa bunları görüşmek üzere yürütme kurulu toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

İlimizde,  bu proje 6 bin 300 baş hayvanla 39 yetiştiricimiz de uygulanıyor. Biliyorsunuz ilimiz de özellikle keçicilik ve süt keçiciliği yönünde ve keçi sütünden elde edilen ürünler yönünde çok mesafe almış bir ilimiz. Bu nedenle keçi sütü yönünde ıslah çalışmalarına ilimizde daha çok önem veriyoruz bu konuda mesafe almak için gayret ediyoruz.”

Vedat Akgündüz Başkanlığında Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden gelen proje liderleri ve damızlık koyun- keçi yetiştiriciler birlikleri başkanları katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum