'Patriot'ta Görev Değişimi

Kahramanmaraş'taki patriot hava savunma sistemlerinin Alman komutanı Kurmay Albay Setefon Drexler, görevini Kurmay Albay Thorsten llg'a devretti.

'Patriot'ta Görev Değişimi
11 Temmuz 2014 - 19:17
Görev değişikliği kapsamında Gazi Kışlası'nda devir-teslim töreni düzenlendi. Patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askerleri tören yürüyüşü yaparak alana geldi. Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz ve Drexler, tören mangasını selamladı.
 
Drexler, törende, 6 ay önce devraldığı görevini başarıyla tamamlayarak, Thorsten llg'a devrettini söyledi.
 
Drexler, görevi süresince Türkiye'yi ve Türk insanı yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, "Ülkesini seven ve onun için hizmet eden bir Alman askeri, kolay kolay vatanından vazgeçmez. Ama şunu da itiraf etmeliyim ki Kahramanmaraş benim için ikinci bir vatan oldu. Buradan gideceğim için bir yanım sevinçli, bir yanım hüzünlü. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki arkadaşlarımız, bizler ile günlük görevlerimizin yanı sıra iki ülkeyi de yakınlaştıran dostluklar kurdu. Türk arkadaşlarımızla omuz omuza görev yapmak, Türkiye'nin emniyetine katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.
 
Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Abdulhamithan Camii'nin imam hatibi Ömer Faruk Şirikçi ve kapalı çarşı esnafından İsmail Kara'ya desteklerinden ötürü teşekkür eden Drexler, Kahramanmaraş halkına hizmet etmekten gurur duyduğunu kaydetti.
 
Konuşmalarından ardından Dre­xler, görevini IIg'a devretti.
 
Drexler'e harekat madalyası verilmesinin ardından, Türkiye ve Almanya ulusal marşları çalındı.
 
Törene, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Gaziantep ve Adana'daki patriot hava savunma sistemlerinin komutanları ile diğer ilgililer de katıldı.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • StevQuique
    4 yıl önce
    Propecia Mujeres [url=http://viaaorder.com]generic viagra[/url] Buy No Prescription Ivermectin Online