SÜPER LİG'DE ANTRENÖR DEĞİŞİKLİĞİ REKOR KIRDI

Geride kalan 2015-16 sezonu boyunca on takımda yaşanan teknik direktör değişikliklerinin ardından 10 takımda görevden ayrılan 26 antrenör arasında, sadece Hamza Hamzaoğlu, Mesut Bakkal, Hakan Kutlu ve Sergen Yalıçın’ın yeniden Süper Lig’de takım çalıştırdığı belirlendi.

SÜPER LİG'DE ANTRENÖR DEĞİŞİKLİĞİ REKOR KIRDI
31 Mayıs 2016 - 08:09

Türkiye Süper Ligi’nde sona eren 2015-16 sezonunun aynı zamanda Süper Lig tarihinin en çok antrenör değişikliği yaşanan sezonu olduğu ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, 2013-14 sezonu sonunda toplam 14 teknik direktör değişikliği ile rekor kırılırken, 2014-15 sezonunda gerçekleşen değişikliklerle bu sayı 18’e yükselmişti. Ancak geride bıraktığımız 2015-16 sezonunda ise on takımın toplam 26 teknik adam değiştirerek yeni bir rekora imza attığı tespit edildi.

 

Geride kalan 2015-16 futbol sezonunda Süper Lig’de yer alan onsekiz takımda toplam 44 teknik adamın görev aldığı, on takımda ise farklı sürelerde toplam 35 teknik direktörün çalıştığı belirlendi. Bu sezon en çok teknik direktörün görev yaptığı takımlar arasında ilk sırada 6 çalıştırıcı ile Gençlerbirliği ve Mersin İdman Yurdu bulunurken, ikinci sırada Galatasaray ve Trabzonspor’un 4 teknik adamla yer aldığı görüldü. Eskişehirspor, Antalyaspor, Sivasspor ile Bursaspor sezon boyunca 3 antrenör ile çalışırken, Kayserispor ve Gaziantepspor’da ise 2 teknik direktörün görev aldığı saptandı.

 

Interpress’in incelemesinde, Süper Lig’de 2015-16 sezonunda teknik direktör değişikliği yapmayan sekiz takım ise, Şenol Güneş’le Beşiktaş, Vitor Pereira ile Fenerbahçe, Cihat Arslan’la Akhisar Belediyespor, Hikmet Karaman ile Ç. Rizespor, Abdullah Avcı ile M. Başakşehir, Rıza Çalımbay’la Kasımpaşa, M. Reşit Akçay’la Osmanlıspor ve Aykut Kocam ile de T. Konyaspor olduğu ortaya çıktı.

 

TAKIM

TEK. DİREKTÖR

 

 

 

 

 

Sayı

G.BİRLİĞİ

Stuart Baxter

Naci Şensoy

Mustafa Kaplan

Mehmet Özdilek

Yılmaz Vural

İbrahim Üzülmez

6

M. İD. YURDU

Mesut Bakkal

Bülent Korkmaz

Hakan Kutlu

Nurullah Sağlam

Ümit Özat

Serkan Damla

6

G.SARAY

Hamza Hamzaoğlu

Mustafa Denizli

Orhan Atik

J. Olde Riekerink

 

 

4

TRABZONSPOR

Şota Arzelatze

Sadi Tekelioğlu

Hami Mandıralı

Taner Yılmaz

 

 

4

ESKİŞEHİRSPOR

Michael Skibbe

İsmail Kartal

Samet Aybaba

 

 

 

3

ANTALYASPOR

Yusuf Şimşek

Mehmet Uğurlu

Jose Morais

 

 

 

3

SİVASSPOR

Sergen Yalçın

Okan Buruk

Mesut bakkal

 

 

 

3

BURSASPOR

Ertuğrul Sağlam

Ersel Uzgur

Hamza Hamzaoğlu

 

 

 

3

KAYSERİSPOR

Tolunay Kafkas

Hakan Kutlu

 

 

 

 

2

G.ANTEPSPOR

Mutlu Topçu

Sergen yalçın

 

 

 

 

2

         

YORUMLAR

  • 0 Yorum