Hayali İhracat Yeniden Hortladı?

Seksenli yıllara damgasını vuran hayali ihracat skandalları son dönemde yeniden hortladı. Vergi İdaresi, Kahramanmaraş'taki bir şirket üzerinden milyonlarca liralık vergi kaçırıldığını tespit etti. Vergi kaçıran kişinin ünlü bir vergi profesörünün oğlu olduğunun ortaya çıkmasının ardından soruşturma genişletildi. Hayali ihracaat skandalının boyutunun 200 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

Hayali İhracat Yeniden Hortladı?
26 Temmuz 2014 - 07:38
Taraf Gazetesi'nden Şok İddia: 
 
Seksenli yıllara damga vuran hayali ihracaat skandalları son yıllarda yenden hortladı. Vergi İdaresi , merkezi Kahramanmaraş'ta bulunan bir tekstil firması, ünlü bir vergi profesörünün oğlunuın Dubai'de bulunan şirketi ile hayali ihracaat işlemi gerçekleştirdi. Hayali ihracaat skandalının boyutunun 200 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. Maliye Bakanlığı ise, haksız olarak devletten alınan iadelerin peşine düştü.  
 
Taraf gazetesinin haberine göre ünlü vergi hocasının oğlunun mal varlığı için de el koyma kararı çıkartıldı. Maliye Bakanlığı şimdi, 12 milyon liralık vergi alacağını tahsil etmek için, çete üyelerinin peşine düştü. 
 
BANKALARA VE TAPULARA YAZI GİTTİ
 
Hayali ihracaat skandalı, Kahramanmaraş Vergi İdaresi Başkanlığı'nın, ünlü vergi profesörünün oğlu O.K.'nin mal varlıklarının peşine düşmesi ile ortaya çıktı. Vergi İdaresi, bankalar ve tapu başta olmak üzere iligili birimlere gönderdiği haciz yazısında O.K.'nıni kara para ve haksız vergi idarelerinden dolayı devlete 12 milyon liralık vergi borcu olduğunu belirtti. O.K'nın tüm mal varlığının dondurulması istendi. 
 
TÜRKİYE'YE SAHTE PASAPORTLA GİRİŞİ YAPILMIŞ
 
Yapılan araştırmada ise; O.K.'nın 12 yıl Dubai ve Londra'da yaşadığı, Türkiye'ye sahte pasaport ile girişi yaptığı belirlendi. Bunun üzerine inceleme genişletildi ve O.K.'nın işlemleri, babasının üzerinden mi gerçekleştirdiği araştırılmaya başlandı. Eğer işlemlerde vergi hocası olan babanın da rolünün olduğu tespit edilirse, ünlü vergi profesörünün hapis cezası alması riski ortaya çıktı. 
 
USULSÜZLÜK NASIL YAPILDI?
 
Maliye Bakanlığı mifettişleri ile MASAK uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre; Kahramanmaraş merkezli tekstil şirketi, başta kot pantolon olmak üzere tekstil ürünleri üretimi yapıyor. Bu ürünler Dubai'de kurulu şirketler aracılığıyla diğer ülkeler eihraç ediliyor. İşte yapılan bu incelemede bu ihraç işlemlerinin fiktif olduğu belirlendi. Bu yöntemle yaklaşık 200milyon liralık bir ihracaatın hayali olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu hayali ihracaatta, profesörün oğlunun isminin de yer alması incelemenin derinleştirilmesine nedne oldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum