Suriyeli Ethem Özür Diledi

Kahramanmaraş’ta bir araya gelen 60 sivil toplum örgütü Pazar günü yaşanan olayları kınadı.

Suriyeli Ethem Özür Diledi
16 Temmuz 2014 - 12:32

Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Yusuf Bülbül, 60 sivil toplum kuruluşu adına Memur-Sen İl Temsilciliği'nde yaptığı açıklamada, saldırıları açık tahrik ve provokasyon girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

60 STK’nın ortak yaptığı basın açıklamasında bir konuşma yapan Suriyeli Ethem Şamil, meydana gelen olaylardan bazı Suriyelilerin sorumlu olduğunu söyledi. Kahramanmaraşlılardan kesinlikle kötülük olmayacağını dile getiren Şamil: “Bazı Suriyelilerin Kahramanmaraşlılara zararı dokunduğu için biz Kahramanmaraşlılardan özür diliyoruz.” dedi.

Olayların Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana’da arka arkaya gelmesinin karanlık odaklarca organize edildiğini gösterdiğini anlatan Bülbül şunları dile getirdi: “13 Temmuz Pazar günü şehrimizde meydana gelen Suriyeli kardeşlerimize yönelik şiddet olaylarını nefretle ve lanetle protesto ediyor, bu saldırıların açık bir tahrik ve provokasyon girişimi olduğunu düşünüyoruz. Önce Gaziantep'te, ardından ilimizde ve son olarak, dün Adana'da arka arkaya gelişen bu tür olayların karanlık odaklar tarafından organize edildiği çok açıktır. Ancak bu kirli ve karanlık oyunun Türk milletinin ve Kahramanmaraş halkının yüksek sağduyusuyla boşa çıkarılacağından şüphemiz yoktur.”

“HER ZAMAN MAĞDURUN VE MAZLUMUN YANINDA YER ALAN KAHRAMANMARAŞ”

İç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin Kahramanmaraş’ı misafirperverliğinden dolayı özellikle tercih ettiğini aktaran Bülbül şöyle konuştu: “Ülkelerinden kaçarak şehrimize sığınmak zorunda kalan yaklaşık 60 bine yakın Suriyeli kardeşimiz 3 yıldan bu yana şehrimizde huzur ve güvenlik içinde misafir edilmektedir. Kahramanmaraş'ın misafirperverliğinden, şehrin huzur ve güven ikliminden her daim memnun kalan Suriyeli kardeşlerimiz bu sebeple özellikle Kahramanmaraş'ı tercih etmektedirler. Ne İslam ahlakıyla, ne de Türk örf ve adetleriyle hiç bir alakası olmayan mazlum ve mağdurlara yönelik bu şiddet eylemlerinin, her zaman mağdurun ve mazlumun yanında yer alan Kahramanmaraş halkına mal edilmesi asla kabul edilemez.”

“YANLIŞ YAPAN, HALKIMIZI RAHATSIZ EDEN KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN OLMASI DOĞALDIR”

Dilencilerin ve suça bulaşanların sayısının artmasının Kahramanmaraşlıları ve Suriyelileri rahatsız ettiğini dile getiren Bülbül şunları konuştu: “Çünkü biz 500 yıl önce İspanya zulmünden kaçan Yahudileri himaye eden bir ecdadın torunlarıyız. Bu sebeple özellikle rahmet ve merhamet ayı olan Ramazan'da din kardeşlerimiz, ortak tarihimiz ve komşuluk hukukumuz olan Suriyelilere reva görülen bu muamele bizleri derinden yaralamıştır. Elbette 60 bine yakın Suriyeli sığınmacının içinde yanlış yapan, halkımızı rahatsız eden kötü niyetli kişilerin olması doğaldır. Özellikle dilencilerin ve suça bulaşan kişilerin sayısının artması Kahramanmaraşlıları rahatsız ettiği kadar, Suriyeli kardeşlerimizi de rahatsız etmektedir. Bu sebeple öncelikle dilencilerin şehir merkezinden uzaklaştırılarak, çadır kente alınması, suça karışanların ise sınır dışı edilmesi gibi tedbirlerin acilen uygulanması hem Suriyeli kardeşlerimizin, hem de Kahramanmaraş halkının huzur ve güvenliği için zorunludur.”

Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Yusuf Bülbül: “Kahramanmaraş Platformu olarak, birlik ve bütünlüğümüzü, barışı, kardeşliği ve huzurumuzu hedef alan bu tür saldırıları şiddetle, nefretle ve lanetle kınıyor, Suriyeli kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da maddi ve manevi anlamda yardımlarımızın artarak devam edeceğini bildiriyor, halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyor,  yeni saldırıların önlenmesi için de bu karanlık ve kötüniyetli kişilerin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını talep ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

“BAZI SURİYELİLERİN KAHRAMANMARAŞLILARA ZARARI DOKUNDUĞU İÇİN BİZ KAHRAMANMARAŞLILARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

Peygamber Efendimiz döneminde yaşanan hicret olayına değinen ve Muhacir ve Ensar arasındaki kardeşliğe dikkat Suriyeli Ethem Şamil yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Şu an Türkiye Şam ehlinin hepsinin Medine-i Münevveresi oldu ve Ensar da Kahramanmaraş halkıdır. Kahramanmaraş ki Necip Fazıl, Rıdvan Hoca ve Sütçü İmam’ın torunları olan şu Kahramanmaraşlılardan alçaklık kesinlikle olamaz. Bu kötü hallerin sebebi aslında bazı Suriyelilerdir, Maraşlılar değildir. Onlar bu kötülüğü çıkaranlar ne mücahitlerden ne de Müslümanlardandır. Biz biliyoruz ki, inanıyoruz ki bu kötülüğü çıkaranlar Beşar Esad tarafından buraya gönderilen ve burada fitneyi ortaya çıkarmak isteyenlerdir. Beşar Esad Kahramanmaraş ehlinin hassas olduğunu bildiği için ilk buraya göndermiştir bunları. Biz biliyoruz ki Kahramanmaraş ehli misafirperverdir, misafir sever, misafire hürmet eder ve onları barındırır korur. Bazı Suriyelilerin Kahramanmaraşlılara zararı dokunduğu için biz Kahramanmaraşlılardan özür diliyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum