Palmiyeler Ayrı Bir Renk Kattı

Refüj düzenleme ve çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor.

Palmiyeler Ayrı Bir Renk Kattı
26 Temmuz 2014 - 07:33

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından refüj düzenleme ve çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor.

Refüj düzenleme çalışmaları kapsamında Adana yolu üzerinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki refüjlere toplamda 108 adet,havaalanı yoluna ise 15 adet Palmiye ağacı dikildi.

Şehrin vizyonunun şehre giriş yolları ile başladığını ve bu yollar üzerindeki refüjlerinde bu vizyonu daha fark edilebilir hale getirdiğini belirten görevliler bundan dolayı müdürlük olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söylediler.

Diğer taraftan  şehir genelinde yeşil alanlarda düzenleme ve çiçeklendirme çalışmalarının devam ettiğini belirttiler..

Çiçeklendirme çalışmaları kapsamında, Hoca Ahmet Yesevi Bulvarı ve Lütfi Köker Bulvarı ile Doğu Çevre Yolu kesişiminin dört tarafında yer alan toplamda Bin 100 metrekare büyüklüğündeki yeşil alanda binlerce Vinca çiçeği (Cezayir Menekşesi) toprakla buluşturuldu. Beyaz, kırmızı ve pembe renkli bu çiçekler, alana dairesel ve dalgalı kompozisyonlarla yerleştirilerek görsel bir şölen oluşturuldu.

Konu hakkında bilgi veren müdürlük yetkilileri: “Dikilen çiçekler, kentin görünümüne farklı bir hava katmak amacıyla beraber, insanımıza ve doğaya duyduğumuz sevginin de bir ifadesidir” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum